notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az egészséges fogak titka: Így tarthatod fent egy életen át

hirdetes

Tudtad? Ezért maradhat egészséges a fogad egy életen át!

SzSz

Manapság a szépségápolásban és az esztétika világában mindenki a tökéletességre törekszik, és nincs ez másként a fogainkkal sem. Hogyan maradnak fogaink egészségesek egy életen át? 

Az egészséges fogak titka: Így tarthatod fent

Mindenki csodás, hófehér fogakat szeretne, amellyel magabiztosan mosolyoghat. Persze, az esztétikus fogak mellett az is nagyon fontos, hogy fogaink és szánk egészséges is fenntartható legyen. Ne kelljen fogfájással, ínyvérzéssel vagy bármilyen fogászat problémával küzdenünk. De hogyan tarthatjuk fogainkat egészségesen? 

Az étkezés is nagyon fontos

Igen! Sokszor hallhatjuk, hogy az étkezés is rendkívül fontos fogaink egészsége érdekében. A rendkívül sok cukor, keményítő és rossz minőségű, feldolgozott élelmiszer fogainknak igencsak árthatnak. Nem véletlen küzd sok gyermek is a fogszuvasodástól, hiszen a sok cukorfogyasztás árt fogaiknak. Ezek az élelmiszerek a fogak külső felszínét, azaz a fogzománcot megsérthetik, amely következményeként a fogakon lyukak alakulhatnak, ezzel pedig a fogbélbe könnyedén bejuthatnak a baktériumok. A fogbélbe jutott baktériumok a foggyökér gyulladását okozhatják, amely pedig súlyos fájdalommal és akár a fogak kiesésével járhat. 

Mit ajánlatos helyette fogyasztani? 

hirdetes

A legjobb, ha tápanyagban gazdag élelmiszereket fogyasztunk, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványianyagokkal. A kalciumban gazdag élelmiszerek is fontosak lehetnek, hiszen a kalcium hozzájárul a csontok és a fogak erősségéhez is. Tehát érdemes odafigyelnünk étkezéseinkre, hiszen az egész szervezetünkre jó hatással lesz, többek között pedig a fogaink is egészségesek maradhatnak. 

Mi a legfontosabb fogaink egészsége érdekében? 

A tápanyagdús étkezés ugyan csak az egyik része az egészséges fogak fenntartásának. Az egyik legfontosabb, hogy szájhigiéniánkat megfelelően tartsuk. Ez hogyan lehetséges? A rendszeres, naponta kétszer történő fogmosás mellett az otthoni szájápolás terén is sokkal többet kell tennünk, hogy elkerüljük a fogászati problémákat. Otthon használjunk fogselymet is, hogy a fogak közötti résekből eltávolíthassuk a beragadt ételmaradékokat és szennyeződéseket. Emellett a szájvíz használata szintén fontos, hiszen a benne található vegyületek fertőtlenítik a száj egészét, ezzel elpusztítva a felhalmozódott baktériumokat. 

hirdetes

Az otthoni szájápolás nem elég

Az otthoni szájápolás terén ugyan a fogselyem, a fogmosás és a szájvíz használata sokat segíthet fogaink egészséges állapotának fenntartásában, azonban közel sem elég. A félévenkénti fogászati ellenőrzés és a professzionális dentálhigiénés kezelés elengedhetetlen fogaink egészsége érdekében. Csak a fogorvos képes úgy megtisztítani fogainkat, hogy eltávolítsa róla az összes felhalmozódott lepedéket és fogkövet. A fogkő és a lepedékek a legtöbb fogászati probléma alapja, emiatt rendkívül fontos félévente eljárnunk fogorvosunkhoz eltávolíttatni. 

Ha itt az ideje a fogkő eltávolításának és a fogorvos meglátogatásának, akkor kérjen időpontot a Rosental Fogászati Központjába, ahol teljeskörű szolgáltatásban lehet része, előre felállított kezelési tervvel. Kérjen időpontot a Rosental rendelőjébe az alábbi linkre kattintva: fogászat Budapest

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Tovább a lexikonra