notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

E-learning: a megoldás, ha otthon, rugalmas időbeosztásban szeretnél tanulni, új szakmát szerezni, önmagad képezni!

hirdetes

Tanulj ki egy szakmát szabad időbeosztásban, rugalmas időbeosztással, otthon! Megmutatjuk, hogyan!

CsN

Rohamosan változó világunk követelményei bizony jóval eltérnek a régi időtől. A versenyképességhez, a boldoguláshoz szinte folyamatosan kell új dolgokat elsajátítanunk, tanulnunk! De munka mellett, család mellett mégis hogyan valósítható ez meg?!

E-learning oktatási rendszer

A kérdés teljesen jogos. Dolgozol 8 órát, jó esetben utazol még egyet, a készülődés, öltözködés is elvesz egyet, aztán takarítani is kell, és még a gyerekeket is iskolába vinni, nevelni…

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a szórakozásra, a pihenésre a családra és a barátokra is szeretnénk időt szakítani! Aztán felmerül az ötlet, hogy szakmát váltanál, vagy csak úgy egyszerűen tanulnál valami újat, kipróbálnád magad valami másban. Hiszen a Maslow-piramis csúcsán is az önmegvalósítás áll, és éppen ez az, amely gyakran háttérbe szorul.

A felnőtt kori tanulás nehézségei és előnyei

Sokaktól hallom, mikor a tanulás kérdését pedzegetem, hogy felnőtt korban az nem lehetséges. Ez alapvetően nem igaz, de valóban vannak nehézségei. Ilyen korban ugyanis a tanulás már egy egészen más dimenzióba esik: rég elhagytuk az iskolapadot, amellyel a tanulási kompetenciánk is csökkent valamelyest, és a figyelmünk is ezer meg ezer helyre kell fordítanunk…

Nem is beszélve, a fent már említett időhiányról! Egészen más reggeltől tanulni, mint este munkából hazaérve, vagy hétvégén felszedni ugyan azt a tudást.

De ne csak a nehézségekről beszéljünk. A felnőttkori tanulásnak ugyanis számos előnye is van! Például a tapasztalataink, ismereteink rendszerébe sokkal könnyebben beilleszthetőek a tanulmányok, hiszen már „van mihez nyúlnunk”! Ráadásul ilyen korban az ember, ha tanulásra adja a fejét, azt leggyakrabban belső motivációból teszi, amely alapvető feltétele a tanulásnak…

hirdetes

 

Hogyan lehet időd a tanulásra?

Talán ez a legnagyobb probléma, és erre nyújtok most megoldást nektek. Alapvetően szűkös az idő, és sajnos a legtöbben nem rendelkeznek annyi anyagi tőkével, hogy munkájukat otthagyva vágjanak bele egy új szakma megtanulásába.

Ha Te sem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy ezt megtehesd, az e-learning rendszerét neked találták ki!

Mi az az e-learning?

Az e-learning az a tanulási forma, amely a legegyszerűbben beilleszthető egy átlagos ember mindennapjaiba. Lényegében itt arról beszélünk, hogy a tanulás nem szemtől szembe, tanárral és diákokkal zajlik, és nem is oktatóteremben. A helyszínt, az időpontot, és az egy alkalommal ráfordított időt is Te magad választhatod ki!

Nem más ugyanis az e-learning, mint egy olyan internet alapú oktatási forma, ahol nincs szükség valós idejű jelenlétre. A specifikusan összeállított e-learning tananyagot interneten keresztül kapod meg az oktatási intézménytől, amelyet utána a megadott feladatokkal és tanulási útmutatókkal Te magad, önállóan dolgozhatsz ki.

Nagyszerűen hangzik, nem igaz?

hirdetes

 

Az e-learning rendszerű képzés előnyei és hátrányai

Az e-learning legnagyobb előnye a fent már említett rugalmasság, és szabad időbeosztás. Ezáltal sokkal többen hajlandóak belevágni, hiszen akár munka mellett is végezhető!

Természetesen az a hátránya megvan a dolognak, hogy csak erős motivációval működhet, de úgy gondolom ez a legtöbbünk esetében elérhető, ha valódi céllal vágunk bele. Az én életemet ez a rendszer nagyon nagyban megkönnyítette!

Milyen képzések közül lehet válogatni?

Joggal merül fel a kérdés, hiszen nyilvánvalóan vannak olyan gyakorlati típusú képzések, amelyeknek megvalósítása e-learning rendszerben lehetetlen. Ezen felül azonban a választék igen széles, és szinte minden olyan szakma elsajátítható ilyen módszerrel, amely nem igényel gyakorlati képzést!

A teljesség igénye nélkül néhány nagyszerű tanfolyam, amelyet akár e-learning rendszerben is végezhetsz:

  • Pedagógiai- és családsegítő munkatárs tanfolyam
  • Logisztikai ügyintéző tanfolyam
  • Kulturális rendezvényszervező tanfolyam
  • Európai Uniós pályázatíró tanfolyam

A képzések nevére kattintva bővebb információkat szerezhetsz!

 

Hol érdemes beiratkozni e-learning rendszerű tanfolyamra?

Mivel ez hazánkban egy viszonylag új dolog, ezért az intézmény megválasztása a siker érdekében nagyon fontos. Nem mindegy, milyen szakértelemmel állítják össze a tananyagot, hiszen ahhoz, hogy valóban könnyen használható tudást szerezz, ez elengedhetetlen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek