notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

E-learning: a megoldás, ha otthon, rugalmas időbeosztásban szeretnél tanulni, új szakmát szerezni, önmagad képezni!

hirdetes

Tanulj ki egy szakmát szabad időbeosztásban, rugalmas időbeosztással, otthon! Megmutatjuk, hogyan!

CsN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rohamosan változó világunk követelményei bizony jóval eltérnek a régi időtől. A versenyképességhez, a boldoguláshoz szinte folyamatosan kell új dolgokat elsajátítanunk, tanulnunk! De munka mellett, család mellett mégis hogyan valósítható ez meg?!

E-learning oktatási rendszer

A kérdés teljesen jogos. Dolgozol 8 órát, jó esetben utazol még egyet, a készülődés, öltözködés is elvesz egyet, aztán takarítani is kell, és még a gyerekeket is iskolába vinni, nevelni…

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a szórakozásra, a pihenésre a családra és a barátokra is szeretnénk időt szakítani! Aztán felmerül az ötlet, hogy szakmát váltanál, vagy csak úgy egyszerűen tanulnál valami újat, kipróbálnád magad valami másban. Hiszen a Maslow-piramis csúcsán is az önmegvalósítás áll, és éppen ez az, amely gyakran háttérbe szorul.

 

A felnőtt kori tanulás nehézségei és előnyei

Sokaktól hallom, mikor a tanulás kérdését pedzegetem, hogy felnőtt korban az nem lehetséges. Ez alapvetően nem igaz, de valóban vannak nehézségei. Ilyen korban ugyanis a tanulás már egy egészen más dimenzióba esik: rég elhagytuk az iskolapadot, amellyel a tanulási kompetenciánk is csökkent valamelyest, és a figyelmünk is ezer meg ezer helyre kell fordítanunk…

Nem is beszélve, a fent már említett időhiányról! Egészen más reggeltől tanulni, mint este munkából hazaérve, vagy hétvégén felszedni ugyan azt a tudást.

 

De ne csak a nehézségekről beszéljünk. A felnőttkori tanulásnak ugyanis számos előnye is van! Például a tapasztalataink, ismereteink rendszerébe sokkal könnyebben beilleszthetőek a tanulmányok, hiszen már „van mihez nyúlnunk”! Ráadásul ilyen korban az ember, ha tanulásra adja a fejét, azt leggyakrabban belső motivációból teszi, amely alapvető feltétele a tanulásnak…

hirdetes

 

 

Hogyan lehet időd a tanulásra?

Talán ez a legnagyobb probléma, és erre nyújtok most megoldást nektek. Alapvetően szűkös az idő, és sajnos a legtöbben nem rendelkeznek annyi anyagi tőkével, hogy munkájukat otthagyva vágjanak bele egy új szakma megtanulásába.

Ha Te sem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy ezt megtehesd, az e-learning rendszerét neked találták ki!

 

Mi az az e-learning?

Az e-learning az a tanulási forma, amely a legegyszerűbben beilleszthető egy átlagos ember mindennapjaiba. Lényegében itt arról beszélünk, hogy a tanulás nem szemtől szembe, tanárral és diákokkal zajlik, és nem is oktatóteremben. A helyszínt, az időpontot, és az egy alkalommal ráfordított időt is Te magad választhatod ki!

Nem más ugyanis az e-learning, mint egy olyan internet alapú oktatási forma, ahol nincs szükség valós idejű jelenlétre. A specifikusan összeállított e-learning tananyagot interneten keresztül kapod meg az oktatási intézménytől, amelyet utána a megadott feladatokkal és tanulási útmutatókkal Te magad, önállóan dolgozhatsz ki.

 

Nagyszerűen hangzik, nem igaz?

 

hirdetes

 

Az e-learning rendszerű képzés előnyei és hátrányai

Az e-learning legnagyobb előnye a fent már említett rugalmasság, és szabad időbeosztás. Ezáltal sokkal többen hajlandóak belevágni, hiszen akár munka mellett is végezhető!

Természetesen az a hátránya megvan a dolognak, hogy csak erős motivációval működhet, de úgy gondolom ez a legtöbbünk esetében elérhető, ha valódi céllal vágunk bele. Az én életemet ez a rendszer nagyon nagyban megkönnyítette!

 

Milyen képzések közül lehet válogatni?

Joggal merül fel a kérdés, hiszen nyilvánvalóan vannak olyan gyakorlati típusú képzések, amelyeknek megvalósítása e-learning rendszerben lehetetlen. Ezen felül azonban a választék igen széles, és szinte minden olyan szakma elsajátítható ilyen módszerrel, amely nem igényel gyakorlati képzést!

A teljesség igénye nélkül néhány nagyszerű tanfolyam, amelyet akár e-learning rendszerben is végezhetsz:

  • Pedagógiai- és családsegítő munkatárs tanfolyam
  • Logisztikai ügyintéző tanfolyam
  • Kulturális rendezvényszervező tanfolyam
  • Európai Uniós pályázatíró tanfolyam

A képzések nevére kattintva bővebb információkat szerezhetsz!

 

 

 

Hol érdemes beiratkozni e-learning rendszerű tanfolyamra?

Mivel ez hazánkban egy viszonylag új dolog, ezért az intézmény megválasztása a siker érdekében nagyon fontos. Nem mindegy, milyen szakértelemmel állítják össze a tananyagot, hiszen ahhoz, hogy valóban könnyen használható tudást szerezz, ez elengedhetetlen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Tudor lakberendezési stílus

A Tudor-stílus a Tudor dinasztia uralkodása alatt létező építészeti stílus Angliában, mely... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.9