notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

színes ajtó

hirdetes

Dobd fel a házat színes ajtókkal

Józan Szilvia

 

Az ajtók nem csak fehéren, vagy a fa különböző árnyalataiban képzelhetők el, hanem egy kis színezéssel és mintákkal könnyen feldobhatjuk. Használhatunk akár festéket, matricát, vagy egyéb olyan technikákat, amellyel beszínezhetjük az ajtókat, vagy mintát tehetünk rá. Megmutatjuk mennyire hangulatos tud lenni egy színes ajtó.

színes ajtó

 

 

Színes ajtó

 

Ha kedveljük a vidám, színes szobákat, akkor nem csak olyan dolgok beszínezésére kell gondolnunk, mint a falak, vagy a nagyobb és kisebb lakberendezési bútorok és tárgyak. Az ajtóról se feledkezzünk meg. Vannak fa borítással készült ajtók, amelyek többsége a fa különböző árnyalatainak színét idézi, ezekre csak pár apróbb mintát érdemes feltenni, hiszen már így is hozzájárulnak a ház színvilágának élénkítéséhez. Ha viszont a házban van több sima, fehér ajtó, akkor törjük meg az egyhangúságot. Bátran válasszunk akár élénk színeket is, de a pasztell, halvány árnyalatok segítségével is remek színkombinációkat hozhatunk létre. A legegyszerűbb technika lefesteni, ha lefestjük az ajtót. Fehér fal mellett nagyon jól mutat bármelyik szín. Ha viszont színes a fal, akkor mindig figyeljünk az összhangra.

hirdetes

 

kék és lila ajtó

 

rózsaszín ajtó

 

Mintás ajtó

 

Nem csak a színes, festett ajtóval dobhatjuk fel a házat, hanem olyan ajtóval is, amin valamilyen minta van. Ez a minta lehet egy, vagy több felhelyezett matrica, vagy akár valamilyen festékkel felkent alakzat is. A lényeg itt is az, hogy valamilyen színes megoldással feldobjuk a fehér ajtókat. A kettőt akár kombinálni is lehet. Tehát először beszínezhetjük az ajtót és utána tehetünk még rá valamilyen mintát is. Ilyen helyzetben arra kell figyelni, hogy ne legyen túl zsúfolt, vagy éppen túl tarka az ajtó.  

hirdetes

 

mintás ajtó
 

mintás ajtó

 

mintás ajtó

 

mintás ajtó

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Falfesték

A falfesték falak dekorációs bevonatára szolgáló anyag. Megkülönböztetünk... Tovább

Château de Castille

Ez a francia kastély, Château de Castille elképesztően szép épület. De nem csak ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés