notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tudd, hogy a DIY ötleteknek sok hátránya is van

hirdetes

DIY technikák előnyei és buktatói!

Megmutatjuk a híres DIY technikák hátrányait

DIY hátrányai


A DIY technikáknak nagyon sok előnye van azonban sok buktatója is, amikről sajnos senki sem beszél. Sokszor futunk bele abba a hibába, hogy kiszúrunk egy technikát, amibe szépen lassan beleszeretünk, a leírás alapján nem kell hozzá sok minden, így nem i kell rá sokat költeni, és végtelenül egyszerűnek tűnik a kivitelezés. Azonban legtöbbször sajnos számítani kell rá, hogy a leírásokban apróbb részleteket kihagynak, amik pedig nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy elérjük a tökéletes eredményt. Éppen ezért mielőtt belevágsz valamibe mindig több leírást olvass végig, mert azokat összevetve kiderülhet mit hagytak ki.


Ne legyél szomorú, ha elsőre nem jön össze, és nem lesz szép az alkotás. Ehhez a hobbihoz nagyon sok türelemre, és még több kitartásra lesz szükséged. Az elsőket általában próba darabnak szoktam szánni, amin minden lépést minden variációban kipróbálhatok, tovább fejlesztgethetem a technikát, hogy azután valóban tökéletes tárgyakat alkothassak. A próbát sajnos nem lehet elkerülni, de Te is észre fogod venni, hogy minél többet gyártasz egy adott technikával, annál szebbek, és tökéletesebbek lesznek az elkészült darabok, míg végül ár csukott szemel is profin fogod tudni legyártani őket körülbelül tized annyi idő alatt, mint az első darabokat. A lényeg, hogy az első próbálkozások után ne futamodj meg, hanem tarts ki addig, amíg belejössz. Minél több technikát tanulsz meg a kézügyességed is annál jobb lesz, és már az újakhoz úgy fogsz tudni hozzáállni, hogy a legnagyobb buktatókat előre tudni fogod.

hirdetes


hirdetes
Szerencsére nagyon könnyű beszerezni az alapanyagokat, de vannak olyan anyagok, amik csillagászati összegekbe kerülnek. Ha az internetről külföldi portálokrról szeretnél, technikákat megtanulni készülj fel rá, hogy az ott használt alapanyagok vagy nem elérhetőek nálunk, vagy nagyon drágán lehet hozzájuk jutni. Ilyenkor is kell a kreativitás, mert ki kell találnod mit mivel lehet pótolni. Ne aggódj, általában mindent sikerül olcsóbb verzióval pótolni, de ez is egy agy buktatója lehet a projektednek.
Úgy gondoljuk, ha ilyen kreatív ambícióid vannak a buktatók ellenére is vágj bele, mert hihetetlen élmény olyan környezetben élni ahol a Te saját alkotásaid díszítenek mindent, és még nagyon büszke is lehetsz rájuk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Pizzasütő kemence

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, tűzrakóhely-típus.... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY