notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok... Adventi naptár készítése

hirdetes

DIY Adventi naptárak - Még nincs késő...

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot  huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. 

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok... Adventi naptár készítése
Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá. 
 
Mivel a boltokban kapható adventi naptárak elég fantáziátlanok, és általában minden napra csokit tartogatnak meglepetésnek - sok esetben abból is a vacak fajtát- sokkal jobb, ha rávesszük magunkat, és készítünk mi magunk egy naptárat, majd megpakoljuk olyan apróságokkal, ami a gyerek/felnőtt számára kincs.
 
A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, sokszor még napokig tartó kreatívkodásra sincs szükség egy jó kis kalendáriumhoz.
 
Adventi naptár készítése
 
Adventi naptár készítése
 
Adventi naptár készítése
 
Használhatunk például ruhafogast, aggassuk rá az ajándékcsomagocskákat. Ebben az esetben érdemes színes szalagokat, papírokat vagy csomagnak valókat választani, ezek fogják megadni az egész hangulatát.
 
Adventi naptár készítése
 
Adventi naptár készítése
 
Zseniális és egyszerű a következő ötlet! Ha van otthon fém muffin sütőd, készíts belőle naptárat. Nyilván kettőre lesz szükség, de a leggyakorlatlanabbak  is varázslatos dolgokra képesek így. Igazából csak 24 kartonlapocskára lesz szükség, melyekre mágnes lapocskákat kell ragasztani - de nyilván pl.dekor gumiból is elkészíthető -, aztán már pakolhatjuk is tele némi díszítés után.
hirdetes
 
Adventi naptár készítése
 
Pillanatok alatt elkészítheted ezt a vidám zoknis változatot. Egy szalag, pár csipesz, és persze a meglepetés! Ne felejtsd el a számozást!
 
Adventi naptár készítése
 
Ha már a csipeszeknél tarunk, íme egy - hogy úgy mondjam -  minimál jellegű naptár. Amire szükséged lesz: egy darab fa vagy bútorlap, ragasztó, igény szerint némi festék.   Ennyire egyszerű!
 
Adventi naptár készítése
 
Ha rendelkezel némi szabad felülettel, tökéletes választás lehet ez a  dekorációnak is kiváló installáció. 
 
Adventi naptár készítése
 
Több idővel rendelkezőknek ajánljuk a zacskós kalendáriumokat. Választhatunk mintás anyagokból, de ügyeljünk arra, hogy a különféle anyagok összepasszoljanak egymással.
 
Adventi naptár készítése
 
Végül, következzék az én személyes kedvencem. Az adventi időszak nem csak a csokiról és a meglepetésekről szól, sokkal inkább arról, hogy felkészítsük szívünket az ünnepre, hogy egy kicsit befelé forduljunk, és önvizsgálatot tartsunk.
 
Elődeink azt tartották, hogy az advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban. Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség.
 

Advent első hete - igazságosság 

 
Legyünk őszinték magunkhoz és másokhoz. Törekedjünk arra, hogy érzéseink, gondolataink és cselekedeteink összhangban legyenek.
hirdetes
 

Advent második hete - mértékletesség 

 
Tartsunk egy kis önvizsgálatot, és igyekezzünk megteremteni az egyensúlyt életünknek azokon a területein, ahol valami probléma mutatkozik. Tartsunk mértéket minden megnyilvánulásunkban és tevékenységünkben.
 

Advent harmadik hete - bátorság 

 
Nézzünk szembe önmagunkkal, félelmeinkkel, és rossz tulajdonságainkkal is. Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább.
 

Advent negyedik hete - bölcsesség 

 
Hallgassunk az eszünk mellett a szívünkre is. Engedjük el múltbéli sérelmeinket, bocsássunk meg másoknak, és hagyjuk, hogy megszülessen szívünkben a remény, és a tiszta szeretet.
 
Adventi naptár készítése
 
Egy-egy gömböt a kezünkbe véve, esténként átgondolhatjuk az évet, önvizsgálatot tarthatunk, és készíthetjük szívünket az ünnepre.
 

Németh Györgyi

Lakberendező

www.lakberendezes.ucoz.com

Kérdésed van? Tedd fel itt: Online Tanácsadás

Még több kreatív ötlet, lakberendezési tipp facebookon: Legjobb Otthon - Lakberendezés

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Üzleti vacsora Budapest

Üzleti vacsorahelyszínt keres Budapesten? A helyszínválasztás rendkívül fontos, hiszen nagyon... Tovább

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció