notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Könnyű és finom piskótatekercs recept, egészségesen!

hirdetes

Kóstoltad már a diétás piskótatekercset? Itt az idő, hogy el is készítsd!

Bartók Vivien

Mivel a kialakult helyzet miatt mindenki jóval több időt tartózkodik otthon, úgy gondoltam, most leírom az egyik kedvenc diétás receptem, a piskótatekercset. Az ínycsiklandó piskótáról, mindenkinek a rengeteg kalória jut eszébe. Ennek az az oka, hogy még nem próbáltad ki ezt a receptet!

Pár egyszerű hozzávalóból ISTENI sütemény: Diétás piskótatekercs

Gondoltad volna, hogy diétásan is elkészítheted jóval kevesebb kalóriatartalommal?

Ha követed ezt a szuper receptet az eredmény nem marad el. Mivel a recept teljesegészében diabetikus, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Egy családi ebéd utáni desszertnek kitűnő választás, emellett olcsó és hihetetlenül egyszerű az elkészítése.

Íme a diétás piskótatekercs receptje:

Elkészítési idő: nagyjából 30-35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Elkészítési nehézség: egyszerű, kezdő

Hozzávalók /körülbelül 4 adaghoz/:

- 5 db M-es méretű tojás
- 20 dkg zabliszt (kb. 10 púpozott evőkanál)
- 15 dkg nyírfacukor (kb. 7-8 púpozott evőkanál)
- 10 gramm sütőpor (kb. 1-1,5 púpozott kávéskanál)
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Lekvár ízlés szerint (cukormentes/ diabetikus)
- 5 evőkanál víz
- 1 csipetnyi só

A végén ízlés szerint nádporcukorral meg is szórhatod!

Szükséges eszközök:

hirdetes

- 2 db keverőtál
- kézi habverő vagy robotgép
- 30x40-es tepsi
- konyharuha a feltekeréshez

Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A száraz alapanyagokat összekeverjük: a sütőport, a szódabikarbónát, a nyírfacukrot és a zablisztet.

2. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját a száraz alapanyagokhoz ütjük, a fehérjét pedig külön tálba.

3. A száraz alapanyagokat elkeverjük a tojássárgájával addig, míg csomómentes nem lesz. Egy sűrű masszát kell, hogy kapjunk.

4. A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan egy kanál segítségével jó alaposan összedolgozzuk az előzőleg már összeállított sűrű masszával. Így egy az előzőre hasonló, de annál lágyabb masszát kapunk.

5. A 30x40-es tepsit sütőpapírral béleljük ki, majd beleöntjük a masszát. Az előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Közben villával ellenőrizhetjük a piskóta állapotát.

hirdetes

6. Ha elkészült a piskóta, egy asztalra terített tiszta konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük. Hagyjuk kicsit hűlni.

TIPP: Érdemes kicsit megspriccelni hideg vízzel a piskótát, hogy rugalmasabb legyen.

 

7. Ha kihűlt széttekerjük, megkenjük lekvárral, majd újra összetekerjük. Ezzel el is készült a diétás piskótatekercsünk. 

Jó étvágyat hozzá mindenkinek! Aki kevésbé vágyik a diétás verzióra, hasonlóképp elkészítheti az egészségesebb hozzávalók standard megfelelőivel. Én mind a kettő változatot elkészítettem, a képen jól látható a különbség külsőre. Szeretem mind a kettő változatot, de az egészségesebb verziót nyugodtabb szívvel eszem.

 

#maradjotthonfozzmagadnak
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti pajta

A pajta egy nagyméretű, istállószerű épület, ahová a jószágot rossz időben, télen... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek