notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kicsi fürdőszoba dekorációk

hirdetes

15+1 dekorációs ötlet kicsi fürdőszobákba.

VZS

Mutatok nektek 15+1 olyan szuper dekorációs tippet, melyet kicsi fürdőszobákban alkalmazhatsz, így sokkal kellemesebb és szellősebb lesz ez a helyiség is!

Kicsi fürdőszoba dekorációk

Akik kis lakásban élnek, nyilván kis helyet kapott csak a fürdőszoba – viszont egy 3-4 fős család esetén tárolni is kell valahol a sok holmit – törölközőket, hajszárítót stb. Természetesen mindenki azt szeretné, ha a kis fürdőszoba is jól nézne ki, szép lenne a dekoráció. Mi most adunk néhány ötletet, kicsi fürdőszobákhoz:

1. Van néhány alapelem, melyek minden fürdőszobában fellelhetők – ilyen például a törölközőtartó, szappantartó, folyékony szappanadagoló, fogkefe tartó és még egyéb apróságok – fontos, hogy ezek összhangban legyenek mindig, hiszen ez már önmagában egy jó megjelenést ad a helyiségnek.

2. Tény, hogy számos szépségápolási termék vagy akár mosópor, öblítő már elve valamilyen szép csomagolásban van, de ha igazán összhangba szeretnénk hozni a helyiséget, válasszunk olyan tárolókat, üvegeket, melyek illenek a fürdőszobába – vagy ha ez nem lehetséges, próbáljuk meg elrejteni őket a szekrénybe, hogy ne tűnjön túlzsúfoltnak a fürdőszoba.

Kicsi fürdőszoba dekorációk

3. Zuhanykabin esetében nagyon fontos, hogy az üveg teljesen átlátszó legyen, hiszen ez optikailag megnöveli a fürdőszobát. Célszerű beépíteni két fal közé, így még kevesebb helyet foglal el.

4. Nagyon praktikusak azok a mosdókagylók, melyek alá kis szekrény van építve, hiszen ide rengeteg dolgot el lehet tenni, s ezáltal magára a mosdókagylóra csak a leglényegesebbeket kell kiraknunk – egy szappant vagy folyékony kézmosót, fogkefetartót és esetleg egy adagolós kézkrémet. Kis fürdőszobánál lényeg, hogy minél kevesebb minden látszódjon, s ezáltal ne tűnjön zsúfoltnak a helyiség!

Dekorációs ötletek kis fürdőszobákba – különleges kiegészítők

5. Az alapelemeken kívül érdemes valamilyen extra és különleges kiegészítőt is választani a fürdőszobába – de fontos, hogy csak 1 darabot, ne essünk túlzásba! Lehet ez például egy különleges polc, rajta egy virággal – nem túl sok, de elég stílusos ahhoz, hogy feldobja a helyiséget.

hirdetes
Kicsi fürdőszoba dekorációk

6. Akinek van ablak a fürdőszobájában, egy kis polcra helyezhet virágokat, melyek szintén remekül fel tudják dobni a helyiséget. Mivel fény közelében van, sokféle növény közül válogathatunk és természetesen több, kisebb darabbal is kiegészíthetjük fürdőnket egyszerre.
 

7. A polcoknak is jelentős szerepe van a kicsi fürdőszobákban, hiszen még több tároló helyet biztosítanak. Viszont itt is lényeges megjegyezni, hogy ne tömjük tele mindenféle kencével a polcot – csak néhány fontosabb darabbal, illetve ide is helyezhetünk néhány dekoratív kiegészítőt vagy akár virágot is.

Kicsi fürdőszoba dekorációk

8. Aki szereti az elegáns stílust, nincs nehéz dolga a fürdőszobában: egy elegáns zuhanyfüggöny, metál színű tükör, fémes hatású kiegészítők és egyszerű, letisztult formák – és máris előkelőbb megjelenést kap a fürdőszoba.

9. Merj kreatív lenni! Ne csak a divat befolyásoljon, kövesd inkább a saját stílusod! Tetszenek az indiai kiegészítők? Hát csempészd be a fürdőszobába is! A lényeg, hogy a lakásod tükrözze az egyéniséged, akármennyire is ellentmond a jelenlegi trendeknek.

 

Kicsi fürdőszoba dekorációk

10. A falmatricák már a fürdőszobákat is elérték – persze csak azokon a felületeken érdemes alkalmazni, ahol nem érheti víz. Így sokkal merészebb, látványosabb összeállításokat is elérhetünk, ráadásul sok megoldás képes optikailag felnagyítani a kis fürdőszobánkat!

hirdetes

11. A csempe, ez az örök klasszikus darab valószínűleg soha nem fog kimenni a divatból – természetesen egyes helyeken szükség is van rá, de sokszor már csak azokra a helyekre tesznek, ahová muszáj. Egy jól megválasztott szín és minta viszont remekül feldobhatja a helyiséget úgy, hogy ezen kívül nem is lesz szükség másik dekorációra!

Kicsi fürdőszoba dekorációk

12. Nem feltétlenül kell óriási átalakításokat végezned ahhoz, hogy egy modern és dizájnos fürdőszobát kapj – sokszor elég csak az alapot felturbózni. Egy fehér falú, fehér csempéjű fürdőszobát is fel lehet dobni, például képekkel! Bizony, ma már a fürdőszobába is rakhatunk képeket, sőt még akár órát is! A fehér helyiség esetében remekül működnek a fekete vagy egyéb sötét színű darabok.

Dekorációs ötletek kis fürdőszobákba – apró részletek


13. Az apró részletek ugyanolyan fontosak, mint a színválasztás vagy más egyebek. Sokszor nem is kell nagy dolgokra gondolnunk, elég egy szép virág, például egy orchidea és máris sokkal kellemesebb, barátságosabb hangulatú a fürdőszobánk.

Kicsi fürdőszoba dekorációk

14. Lehet, elsőre bele sem gondolunk, de az egyforma, stílusos és színes törölközőknek is rettentően nagy szerepe van a fürdőszoba dekorációja során. Egy szép, puha darab sokkal jobban mutat, mint egy régebbi, már kopottas változat, ugye? Figyelj mindig a friss törölközőkre!

15. Volt már szó sokat a növényekről és hogy milyen jól mutatnak, de nem bírja ám akármelyik a meleg, párás környezetet. Van viszont egy növény, amely imádja. Hogy melyik ez? A páfrány! Ez a legtökéletesebb választás a fürdőszobába!
 

 

15+1. A kettő néha több, mint az egy! Hogy mire értem ezt? Például két váza virág egy adott környezetben lehet, hogy jobban mutat, mint egy! Íme, egy példa, hogy igazoljam állításom:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Fürdőszoba Lakásbemutatók