notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Indiai egytálétel:Csirkés csicseriborsó curry spenóttal

hirdetes

Egytálétel recept: csirke és csicseriborsó curry

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

Ez egy ínycsiklandó curry, amelyet fehérjében gazdag csicseriborsóból, csirkéből és spenótból készítenek.

Mikor először készítettem, mindenki nagyon szerette, egy héten belül újra el kellett készítenem ezt a curry-t. Jó dolog, hogy elég könnyen elkészíthető, és nagyon költségvetés-barát.

Csirkés csicseriborsó curry spenóttal

Hozzávalók:

  • 2kg csirkemell nagyobb darabokra vágva
  • 2 doboz csicseriborsó konzerv
  • 3 marék friss spenót (baby spenót) durván apróra vágva
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 2-3 zöld chili (vagy jalapeno apróra vágva)
  • 1 doboz kókusztejszín
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1/2 evőkanál reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál köménypor
  • 1 evőkanál currypor
  • 1/2 evőkanál garam masala por
  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 1 konzerv paradicsom apróra vágva
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1/2 teáskanál görögszéna mag
  • apró maroknyi bazsalikom levél (díszítéshez)
  • 1 db fahéjrúd
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • piros chili por ízlés szerint
  • hirdetes
  • víz
  • 3 evőkanál kókuszolaj

 

Elkészítés:

 

  1. Melegítsd fel az olajat serpenyőben magas hőmérsékleten, és add hozzá a fahéjat és a görögszéna magokat. Pirítsuk 30 másodpercig. Ezután adjuk hozzá a csirkét, ízesítsük némi sóval és fekete borssal, majd süssük 3-4 percig.

 

  1. Ezután adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pároljuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a mustármagot és a köménymagot, és főzzük egy percig.

 

  1. Keverjük hozzá a hagymát, a paradicsomot és a zöld chili-t. Pároljuk 2-3 percig és egy kis sóval az ízesítsük. Majd fűszerezzük a köményporral, a garam masala porral, a kurkuma porral, a chili porral és a curry porral.
  2. hirdetes

 

  1. Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót, melyet előtte alaposan átöblítettünk. Vegyük le közepesre a hőmérsékletet, és adjuk hozzá a kókusztejszínt és némi vizet

 

 

  1. Kóstolgassuk meg és ízlés szerint fűszerezzük. Párold curryt közepes lángon 15-20 percig. Ezután adjuk hozzá a friss spenót serpenyőbe és összekeverjük. Főzzük még 2-3 percig, és tálaljuk rizzsel vagy bármilyen indiai naan kenyérrel.

 

Egészségedre!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarító Budapest

Takarító Budapest bármely kerületében, ha nincs időnk a... Tovább

Fokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) az amarilliszfélék családjába tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY