notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Családi zárrendszer (Biztonság GURU) - A legtöbb embernek hatalmas kulcscsomója van, hiszen általában minden zárhoz (ajtó, kapu, fészer, garázs, padlás) külön kulcs tartozik. Egy idő után ez nem csak kényelmetlenül nagy, de nehéz és körülményes a tárolása

hirdetes

Egy eszköz, mely kényelmessé és biztonságossá teszi a család életét

Szélesi Ferenc

A legtöbb embernek hatalmas kulcscsomója van, hiszen általában minden zárhoz (ajtó, kapu, fészer, garázs, padlás) külön kulcs tartozik. Egy idő után ez nem csak kényelmetlenül nagy, de nehéz és körülményes a tárolása is. Szerencsére találtunk egy eszközt, mellyel gyorsan és egyszerűen megoldódik a mindennapi „kulcs kérdés”. Íme:

Zárrendszerek: Egy idő után ez nem csak kényelmetlenül nagy, de nehéz és körülményes a kulcsok tárolása is. Szerencsére találtunk egy eszközt, mellyel gyorsan és egyszerűen megoldódik a mindennapi „kulcs kérdés”. Íme:

Különféle kulcsok


Sok az ajtó, kapu és 3-4-5 tagú a család – ebben az esetben majdnem minden kulcsból legalább 5 kell (a családtagoknak és még esetleg a kertésznek, takarítónak) plusz a pótkulcsok, viszont legtöbbször a zárakhoz csak 3 db-ot adnak. Így tehát szükségessé válik a kulcsmásolás, ami számos problémához vezethet, például a különböző márkájú, típusú kulcsok mellett lehetnek másolt kulcsaink, amiken az eredeti márkajelzés nem fellelhető - ebből adódóan vagy egyszerűen másolhatóak a kulcsok (ekkor a biztonsági szint megkérdőjelezhető) vagy pedig másolásvédettek és ilyen sok kulcshoz nehézkes az eredeti kódkártya megőrzése, így problémás a kulcsmásolás.


Kényelmetlenül nagy kulcscsomó


A sok kulcs vaskos kulcscsomót alkot, melyet kényelmetlen zsebre tenni, időigényes a szükséges kulcs előkeresése. A sok kulcs összekarcolja a zsebünkben, táskánkban, kocsinkban mellé helyezett telefont, egyéb eszközöket.
A több felhasználó miatt (főleg gyerekeknél) sajnos megnő a kulcscsomó elvesztésének esélye. Ilyenkor az összes zárat le kell cserélni és újra gondoskodni kell a szükséges kulcsmásolásokról, ami egy időigényes, költséges, körülményes feladat.

Különféle záraknál a biztonsági szint erősen megkérdőjelezhető, mivel általában össze vissza vannak alkalmazva a beszerelt zárak. Megjelenik egy igény (pl.: akadozik az egyik zár, elveszett egy kulcs) és rögtönzött megoldással válaszol a tulajdonos, tehát beugrik az első boltba és gyorsan vesz valamit. Gyakran az is előfordul, hogy valahonnan kiszerel egyet és áthelyezi az „amíg nincs normális, addig jó lesz” elven. Jellemzően, ha már beszerelte, ott is marad. Tehát nincs átgondolt megoldás, illetve nincsenek felmérve az igények, illetve a lezárandó objektumok adottságai.

hirdetes

Következtetésképpen:
A hagyományos modell nem biztonságos és kényelmetlen.

Íme, a megoldás a kulcskérdésre

 
A legjobb, amit tehetünk, hogy átgondolt zárrendszert alkalmazunk, ami nem csak a nagy intézmények kiváltsága!

A zárrendszer tervezésénél pontosan föl vannak mérve az igények. Ki hova szeretne bejutni, összesen hány kulcsra lesz szükség, milyen adottságokkal, méretekkel rendelkeznek a lezárandó objektumok, milyen biztonsági szint a megfelelő.

hirdetes

Az igényfelmérés után kiválasztásra kerülnek az alkalmazott termékek. A termékeket szakember szétszereli és belső fölépítését úgy alakítja át (kódolja), hogy a felmért igények alapján előre meghatározott nyitási jogosultságokat hoz létre. Ezután legyártásra kerülnek a szükséges kulcsok, a szükséges mennyiségben, majd beszerelésre kerül a rendszer és lehet használni.

Miért éri meg ezt a zárrendszer használnod Neked is? Mert…

1.    Biztonságos: kialakítása pontosan átgondolt. A megfelelő termékek a megfelelő méretben a megfelelő helyekre.
2.    Kényelmes: Minden felhasználó csak egy kulccsal rendelkezik. Ezzel az egy kulccsal csak oda tud bejutni, amihez jogosultsága van. Pl.: családfő mindenhova, gyerekek mindenhova, de a szerszámos fészerbe, garázsba nem, kertész csak a kapuhoz és fészerhez fér hozzá…
3.    Költséghatékony: Bár drágább a bekerülési értéke, ez idővel megtérül. Mivel megfelelő minőségű termékek lettek alkalmazva élettartamuk hosszú. Megfelelően működnek, lényegesen kisebb az esély egy meghibásodásnak, így kevésbé valószínű, hogy zármentőt kell hívnunk drága pénzért. Ráadásul a zármentő utána megpróbál értékesíteni egy szerinte megfelelő terméket, természetesen horror áron. 
Esetleges kulcsvesztés esetén nem válik használhatatlanná a rendszer. A termékeket át lehet kódolni, így új jogosultságokat létrehozni. Így tehát több élete is lehet a rendszernek, sok pénzt lehet spórolni vele.
4.    Rugalmas: a rendszer bővíthető, a jogosultságok változtathatóak.
5.    Sokrétű: nem csak zárbetétekben kell gondolkozzunk a rendszer részét képezhetik lakatok, bútorzárak, kapcsolózárak egyéb kompatibilis termékek is, így valóban mindent egy kulccsal lehet nyitni.

A jótanácsokat a Bakos Security biztonságtechnikai szakembereitől kaptuk. További érdekességekért, hasznos tudnivalókért kövesd a Biztonság GURU Facebook oldalt.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, minden helyiséget naponta érdemes takarítani. Ha viszont... Tovább

Ételmoly

Az ételmolyok talán még kellemetlenebb élőlények, mint a ruhamolyok. Ezek miatt akár a fél... Tovább

Tovább a lexikonra