notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden korábbinál többen, csaknem 11 millióan látogattak tavaly Berlinbe, ahol a szabadidős turizmus mellett a konferenciaturizmus is gyors ütemben növekszik.

hirdetes

Csaknem 11 millióan látogattak Berlinbe tavaly

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minden korábbinál többen, csaknem 11 millióan látogattak tavaly Berlinbe, ahol a szabadidős turizmus mellett a konferenciaturizmus is gyors ütemben növekszik.

Minden korábbinál többen, csaknem 11 millióan látogattak tavaly Berlinbe, ahol a szabadidős turizmus mellett a konferenciaturizmus is gyors ütemben növekszik.

 

A német fővárosban 10,8 millió turistát regisztráltak 2012-ben, 10 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A turisták száma mellett a vendégéjszakáké is új csúcsra emelkedett, 24,9 millió volt, 11,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban felállított rekordot.

A tipikus berlini turista 37 éves, két éjszakát tölt el a városban és naponta 205 eurót költ. A többség háromcsillagos hotelben száll meg, és négyből hárman úgy vélik, hogy máskor is felkeresik majd Berlint.

 

11 millióan látogattak Berlinbe tavalyA turisták 42 százaléka külföldről érkezett tavaly, a legtöbben - 333 ezren - Nagy-Britanniából. Kiemelkedően magas az amerikai, az olasz és a holland vendégek aránya is a tartományi rangú főváros kormányzatának adatai szerint.

A statisztika alapján Berlin a legnépszerűbb német tartomány, az egy lakosra jutó vendégéjszakák száma 6,5 volt tavaly, ami még a jóval nagyobb és sokáig a turisztikai célpontok tartományi rangsorát vezető Bajorországban regisztrált értéket is meghaladja.

hirdetes

Az idegenforgalom 275 ezer embernek ad munkát a német fővárosban, az ágazat bevétele nagyjából 10 milliárd euró. Jellemző, hogy nincs kiemelt turisztikai szezon, a látogatók egész évben folyamatosan érkeznek Berlinbe.

 

11 millióan látogattak Berlinbe tavalyA városnéző turizmus mellett a 35 ezer munkahelyet biztosító konferenciaturizmus is dinamikusan fejlődik. Tavaly 339 helyszínen összesen 124 ezer rendezvényt regisztráltak, ezek révén összesen 1,96 milliárd euró bevétel keletkezett. Berlin így Németországban az első, Európában pedig a negyedik számú konferenciaközpont Bécs, Barcelona és Párizs után.

Tavaly nemcsak Berlinben, hanem egész Németországban rekorddal zárt az idegenforgalmi ágazat. A vendégéjszakák száma első alkalommal haladta meg a 400 milliós határt, 407,4 millióra emelkedett a 2011-ben elért 394 millióról. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8 százalékkal 68,8 millióra emelkedett, ezzel Németország Spanyolország után a második legnépszerűbb célország Európában.

hirdetes

A növekvő kereslet emeli a szállodai szobaárakat. A PwC pénzügyi tanácsadó cég felmérése szerint Berlinben az idén 90 eurós átlagárra lehet számítani, ami 2 százalékos emelkedés 2012-höz képest. Berlin azonban még így is jóval olcsóbb például Frankfurtnál, ahol átlagosan 121 euróért lehet szállodában éjszakázni az idén.

 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Lakberendezés

Évről-évre mindig megújulnak a lakberendezési trendek, amiket mi igyekszünk követni. A... Tovább

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 4.8