notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

50 millió forintot kell fizetnie, mert a felesége végezte a házimunkát!

hirdetes

50 millió forintot kell fizetnie, mert a felesége végezte a házimunkát!

VZS

Eléggé elképesztő, nem mindennapi büntetés kapott az a férfi, aki elvált feleségétől: nagyjából ötven millió forintnak megfelelő pesót kell fizetnie azért, mert az asszony végezte a házimunkát az évek során, nézzük a részleteket! 

50 millió forintot kell fizetnie, mert a felesége végezte a házimunkát!

Könnyen lehet, hogy eddig még sosem látott ítéletet hozott egy argentin bíróság egy válóper során. A hetvenéves férjnek valamivel több, mint ötven millió forintnyi argentin pesót kell fizetnie volt feleségének a hölgy huszonhét éven át végzett házimunkájáért cserébe. 

Miért született meg ez a szokatlan büntetés? 

A bírónő alapos mérlegelés után hozta meg meghökkentő ítéletét: a három évtizedig tartó házasságban világos volt, hogy kinek mi a feladata. A feleség felhagyott karrierje építésével (annak idején közgazdasági diplomát szerzett) otthon maradt, vezette a háztartást, és gyermeket nevelt. Mire azonban férje elhagyta, és így óhatatlanul bekövetkezett a válás, az asszony már 60 éves volt, a munkaerőpiacra pedig ilyen hosszú kihagyás után nem volt esélye visszatérni, ennek következtében nyugdíja rendkívül alacsony lett.

hirdetes

“A nők társadalmi alárendeltsége elsősorban a férjüktől való anyagi függőségből ered.” – jelentette ki a bírónő. Az egykori házaspár 10 éve él külön, beszámolók szerint a férfi jómódban él, exfelesége azonban állandó anyagi problémákkal küzd. Az ítéletről pozitívan nyilatkozott Lucia Martelotte, a Latin-Amerikai Igazság és Társadalmi Nemek Csoport igazgatója. 

hirdetes

“Ez a döntés merőben új szemléletről tesz tanúbizonyságot, mert világossá teszi, hogy a gyereknevelés és a házimunka ugyanolyan munka, mint a többi, hiszen ezek a feladatok is erőfeszítést, rengeteg időt, és talpraesettséget igényelnek. Ezt azonban sokan megkérdőjelezték eddig, épp ezért az otthon maradó nők nem is kaptak érte semmilyen fizetséget.” – mondta az igazgató.

Eléggé érdekes döntés, mi csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi lesz ezután, mivel sok férfi nem tehetős, mégis a nő „csak” házimunkát végzett, tehát, ha ilyen esetben is kártérítést kapna a nő, akkor a férfi nem fogja tudni megfizetni azt a bizonyos ötven millió forintot. Akkor vajon börtönbe kell mennie? De azért lenne még több kérdésem is, amit inkább meghagyok magamnak.

Forrás: Ketkes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában