notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Budapesti tavaszi vásár

Budapesti Tavaszi Vásár

2018 Március 23.


A Budapesti Tavaszi Vásárban izgalmasan fonódik össze a kultúra és a gasztronómia. A húsvéti ünnepkör hagyományaihoz kapcsolódó böjti ételek, valamint a bárány, a tojás és a sonka mellett számos borkóstolóval, pálinka vagy sörfőzde bemutatkozásával.


Budapesti Tavaszi Vásár

A tavaszköszöntő forgatag idén is – már hagyományosan – színvonalas kulturális és gasztro élménnyel szeretné gazdagítani látogatóit. A tradicionális és az újra gondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. A tavaszköszöntő forgatagban sorakoznak a kézművesek pavilonjai, amelyekben húsvéti ajándéktárgyakat is kínálnak. A Budapesti Tavaszi Vásárban izgalmasan fonódik össze a kultúra és a gasztronómia. A húsvéti ünnepkör hagyományaihoz kapcsolódó böjti ételek, valamint a bárány, a tojás és a sonka mellett számos borkóstolóval, pálinka vagy sörfőzde bemutatkozásával, húsvéti puncsfőzéssel készülnek a vásár gasztromesterei. A Kárpát-medencei étel és italkülönlegességek szinte teljes választékával megismerkedhet a látogató. 

 

A vásár utolsó hetén – kapcsolódva a Budapesti Tavaszi Fesztivál központi témájához, Liszt Ferenc munkássághoz – a világpolgár zeneszerző emléke előtt tisztelegnek korának, ételeinek és italainak bemutatásával, muzsikájának hangjaival. 

Rengeteg népzenei, jazz, crossover, soul koncert, valamint bábszínház és zenés-táncos gyerekelőadás lesz a színpadon. A kézműves játszóház természetes anyagokból valódi mókával; a hencsergő pihenési lehetőséggel várja a családokat. A kézművesek nyitott műhely bemutatósorozatán bárki maga is textil-, ékszer- vagy játékkészítővé válhat.

A szervezők 2018-ban is tematikus kézműves és gasztro hetekkel várják a látogatókat. 

 

 

38. Budapesti Tavaszi Fesztivál 2018. március 23. (péntek) 11:00 - 2018. április 22. (vasárnap) 21:00 

 

Helyszín:

Vörösmarty tér
1051 Budapest, V. kerület Vörösmarty tér


címkék: Dekoráció, Nyaralás, hotelek, Természet