notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Budapest látvánosságai - avagy 15 indok, amiért nekünk van az egyik legcsodálatosabb fővárosunk!

hirdetes

15 hely amely bizonyítja, hogy Budapest az egyik legcsodálatosabb város!

CsN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszor mutatunk be nektek szebbnél szebb helyekről fotókat, videókat… Ilyenkor a legtöbbször távoli helyekre „utazunk”, álmodozunk, pedig ha kicsit jobban kinyitod a szemed láthatod, hogy a csoda valójában nálunk is jelen van!

Ezek a fotók számomra elég bizonyítékot jelentenek arra, hogy fővárosunk, Budapest is az álomvárosok közé sorolható!

Budapest gyönyörű oldala

A Duna

Európa leghosszabb folyója kettészeli hazánkat, és Budapestet is ez választja szét Budára, és Pestre. Állj meg egy percre ha fent jársz fővárosunkban, és vedd jobban szemügyre… Akár valamelyik csodálatos hídról, akár a Margit-szigetről, vess egy pillantást a gyönyörű Dunára!

 

 

A New York Kávéház

A nagyváros forgatagában, a Nagykörúton a világ egyik gyöngyszemét is megtekinthetik az arra járók: a New York Kávéház, amely egyfelől híres minőségi étel- és italkínálatáról a "Világ legszebb kávéháza" címet is elnyerte. A művészettörténeti szempontból is jelentőst történelmű kávéház valóban nyújtja azt, amit a név ígér: csodálatos környezet, kiváló kiszolgálás és a legjobb kávék. A turisták körében már nagyon népszerű ez a pompás hely, de a magyarok számára is "kötelező" látnivaló! 

 

 

A Halászbástya

 

Budapest egyik legismertebb műemléke, amely az egyébként önmagában is csodálatos budai várban került megépítésre. A neoromán stílusban, 1899-1902 között épült torony tetejéről pompás kilátás nyílik fővárosunkra, és a Dunára.

 

Az Országház

Parlamentünk épületének egyedülálló stílusa a külföldi turisták kedvencévé is vált. Tedd félre a politikát, csak sétálj egyet a Batthyány téren, vagy akár a Kossuth téren, és vedd észre, mekkora értéket őrzünk!

 

 

Széchenyi Lánchíd

Tudtad, hogy a Széchenyi Lánchíd volt az első olyan híd, amely összekötötte Pestet és Budát? Az 1800-as évek közepén épül,t és azóta valódi turista látványossággá nőtte ki magát… A két „őrző” oroszlán pedig már-már szimbolikussá.

hirdetes

Budapest gyönyörű oldala

Vajdahunyad Vára

A Vajdahunyad várának hivatalos elnevezése Történelmi Épületcsoport, hiszen ez valójában nem egy konkrét vár. Három részből tevődik össze: egy román kori épületcsoportból, egy gótikusból, és egy reneszánsz-barokk épületcsoportból. Így aztán az oda látogatók egy igazi ínyencséget kapnak a stílusokból!

 

A Hősök tere

Budapest legnagyobb tere a 14. kerületben egy Milleniumi emlékmű, amely ma már a Világörökség részeként várja látogatóit. A jellegzetes, hatalmas tér és az előtte fekvő Andrássy út minden bizonnyal mindenki szeme előtt lebeg, ez nem jelenti azonban azt, hogy nem ér meg egy rövid délutánt!

 

Magyar Állami Operaház

A 19. században épült, neoreneszánsz stílusú épület Ybl Miklós tervei alapján készült el. Jelenleg hazánk egyetlen kizárólag operára és balettre szakosodott színháza ez, amelynek díszes épülete turistalátványosságként sem utolsó.

 

 

Cipők a Duna-parton

A Pauer Gyula által készített, holokauszt emlékmű világhírűvé vált. Az egyedi szoborcsoport üresen maradt cipőket ábrázol, amely bár talán nem a legvidámabb látvány, mindenképpen kreatív és nagyon kifejező – nem is csoda, hogy a világ legérdekesebb szobrai között tartják számon.

 

A Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum a Hősök tere részeként a Világörökség része. A 20. század elején, neoreneszánsz és neoklasszicista stílusjegyekben épült múzeum az egyetemes művészet gyűjtőhelyévé vált, ahol a világ legnagyobb művészeinek alkotásai is helyt kaptak már.

hirdetes

Budapest gyönyörű oldala

Budavári sikló

A Budavári palota meglátogatásakor semmiképp sem érdemes kihagyni ezt a csodát: a Budavári siklót.Budapest egyik leghíresebb jellegzetessége, amely a Duna-parti látkép részeként a Világörökség részét képezi.

 

Margit-sziget

A nagyváros közepén, ha egy kis természetre vágysz, Budapesten erre is lehetőséged van. A gyönyörű Margit-sziget a Duna ágai között egy nyugalmas, kellemes park, ahol bármikor sétálhatsz egy jót.

 

Szabadság-szobor

Budapest egyik jellegzetes jelképe, a Szabadság-szobor a Gellért-hegy részeként 1947 óta része fővárosunk látképének. Eredeti neve Felszabadulási emlékmű volt, és a német hadsereg távozását, a felszabadulást volt hivatott emlékül őrizni.

 

Gerbeaud Cukrászda

Élő példája annak, hogy nem csak külföldön találhatunk valódi különlegességeket, és egy csepp luxust. Budapest legnagyobb kávézója, cukrászdája a Gerbeaud Cukrászda ízletes kínálata, különlegességei bárki számára felejthetetlen élményt nyújtanak!

 

Budapest gyönyörű oldala

Budapest városkép

Ha nem voltam elég meggyőző Budapest szépségéről, nézd csak meg az alábbi képeket…

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tájak

Lakberendezési szakszótár

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 5.0