notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A legfinomabb fánk!

hirdetes

Az olaszok fantasztikus töltött fánkja: a bombolini

NA

A legtöbb ember először az ételre gondol, ha kimondjuk, hogy olasz. Ami nem véletlen, hisz az olasz konyha a világ legjobbjai között van, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Az olaszok szívvel-lélekkel főznek, sütnek, az étel náluk egy költemény: ez pedig szépen meg is mutatkozik a fenséges ízekben. Köztudottan szeretik a nagyon édes péksüteményeket, náluk a reggeli legtöbbször azzal indul, természetesen egy espresso kíséretében. Most elhoztuk nektek a bombolini receptjét!

Suga Paulina recept bombolini

Mi is az a bombolini?

A bombolini egy pihe-puha, szinte légies kelt tésztájú töltött fánk, ami a magyaros szalagos fánknál picit tömörebb, de rugalmasabb. Az olaszok imádják mindenféle földi jóval megtölteni: vaníliakrémmel, pisztáciakrémmel, csokival, nutellával, lekvárral vagy citromos krémmel is. Ha nem lenne elég ez a kalóriamennyiség, a kisült fánkokat beleforgatják egy jó adag fahéjas cukorba. Mindenkinek legalább egyszer ki kell próbálnia! 

Hozzávalók
18 db fánkhoz

Tészta: 
•    500 g liszt 
•    25 0ml langyos tej 
•    25 g friss élesztő 
•    100 g cukor 
•    2 tojás 
•    40g puha vaj 
•    vanília


Krém
•    500 ml tej 

hirdetes
•    3 ek liszt (nekem 48g volt) 
•    vanília 
•    5 tojás sárga 
•    100 g cukor 
•    20 g puha vaj

A tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a tálban lévő liszthez és cukorhoz öntjük, elkezdjük összedolgozni. Közben hozzáadjuk a tojást, vajat, vaníliát, és géppel 5 percig dagasztjuk, de természetesen a kezünkkel is lehet, csak akkor picit tovább tart. Lágy tésztát kapunk, minimális liszttel összeterelgettem, és kelesztettem duplájára (nem tudom kinél hány fok van, 1-1,5 óra kb.). Vaníliakrémhez a lisztet, cukrot, tojássárgáját elkeverjük, kis tejjel csomómentesre dolgozzuk. Amikor a többi tej a vaníliával felforrt hőkiegyenlítünk, és készre főzzük a krémet. Félrehúzzuk, vajat hozzáadjuk, elkeverjük, és lefóliázva kihűtjük. A megkelt tésztát szétosztjuk, gömbölyítjük, és enyhén olajozottot sütőpapírra tesszük(a legjobb módszer ha kicsi négyzeteket vágtok a sütőpapírból, pont akkorát, amin elfér egy fánk). Olajozott folpackkal lefedjük, és újból kelesztjük duplájára. 170 fokos olajba beletesszük a kis sütőpapírral együtt, majd kihúzzuk a papírt, és fedő alatt lassan megsütjük, majd forgatjuk. Papírra szedjük ki, hogy ne szívja magába az olajat. Miután kihűlt fahéjas cukorba forgatjuk, fakanállal szúrunk bele egy „alagutat” és habzsákból betöltjük a a vaníliakrémmel. 

hirdetes


Jó étvágyat! 

Forrás: Suga Paulina
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Recept