notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ettől a 7 dologtól otthonunkban boldogabbak leszünk!

hirdetes

7 dolog otthonra, amitől boldogabbak leszünk!

VZS

Nem feltétlen kell óriási luxusházban élnünk ahhoz, hogy boldogok legyünk otthonunkban. Íme 7 dolog, ami bizonyítottan boldogabbá tesz minket!

7 dolog otthonunkban, ami bizonyítottan boldogabbá tesz minket!

Attól, mert úgy van berendezve otthonunk, ahogyan azt szeretnénk, még nem jelenti azt, hogy otthonunkba hazatérve boldogság fog el bennünket. Vannak olyan apróbb dolgok, színek, illatok, kis dekorációk, melyektől boldogabbak leszünk. Tudományosan igazolták ezeknek a hatását, így most elárulom nektek ezt a 7 dolgot, amit te is feltétlen tarts be, s meglátod az öröm azonnal beköltözik lakásodba.

1. A kevesebb több!

Ha sok apróbb-nagyobb tárgyad van otthon, az negatív hatással bír. Hiszen a sok dekoráció csecsebecse takarításra ösztönöz, ettől folyamatos feszültség keletkezhet bennünk, az állandó rendrakási kényszer pedig fokozza a stresszhormont szervezetünkben. Így ami felesleges, azt dobd ki, ne tartogass nem használt dolgokat lakásodban.

2. Sárgás vagy zöldes falak

Az amsterdami egyetem kutatói bebizonyították, hogy a színek hatással vannak mindennapjainkra. Általánosságban elmondható, hogy azok az emberek, akiket színek vesznek körül boldogabbak, mint azok, akiknek egyszínű fehér vagy szürkés falak találhatók otthonában. 

Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik szín milyen kedélyállapotot eredményez, akkor kattints ide!

hirdetes

Lapozz egyet és elmondom melyek azok a dolgok otthonunkban, amiktől bizonyítottan boldogabbak leszünk!

7 dolog otthonunkban, ami bizonyítottan boldogabbá tesz minket!

3. Színes virágok

Már a zöld növények látványa is kielégíti a természet iránti vágyunkat otthonunkban, de egy színes virág különösen pozitív hatással van kedvünkre. Érdemes tenni egy csokrot, vagy akár csak pár szálat is azokra a helyekre, ahol a legtöbbet tartózkodunk.

4. Virágillat

Ha légfrissítőt szoktál vásárolni otthonra, akkor legközelebb próbáld ki, hogy virág illatút veszel. Mivel az orrunkban megtalálható receptorok közvetlen kapcsolatban vannak az agyunkkal, így a kellemesebb illatok (de főként a virágillat) jelentősen fokozhatják boldogságunkat!

5. Házi kedvencek

Mint tudjuk a kutya az ember legjobb barátja, a cicák dorombolása pedig gyógyító hatással is rendelkezik. De akármelyik bundás kedvenc ölelgetése már bizonyítottan növeli a boldogsághormon szintjét szervezetünkben, így bátran vállaljunk házi állatot.

Lapozz egyet és elmondom melyek azok a dolgok otthonunkban, amiktől bizonyítottan boldogabbak leszünk!

hirdetes
7 dolog otthonunkban, ami bizonyítottan boldogabbá tesz minket!

6. Vetett ágy

Egy felmérés alapján elmondható, hogy az emberek több, mint 70%-a boldogabbnak érzi magát a bevetett ágy láttán, míg a 62%-uk azt vallotta, hogyha nem vetik be ágyukat, akkor semmilyen hatást nem gyakorol rájuk a látványa. Holott az ágynak nagy szerepe van mindennapjainkban, sőt egy jó ágytól, matractól napunk iskellemesebb lehet, hiszen igazán ki tudjuk pihenni magunkat rajta. Egy ágy látványától mindig jobb hangulatunknak kellene, hogy legyen, ezért, ahogyan a kutatás is igazolta: mindig vessük be felkelés után ágyunkat.

7. Családi képek falon vagy bútoron

Egy tanulmány igazolta, hogy a régi családi képek, azaz a szép emlékek láttán elindul bennünk a valahova tartozás érzete, ami pedig nyugtatólag hat ránk. Így tegyél fel pár képet a családról, magatokról, jó emlékekről a falakra vagy a bútorokra, és néha vess rájuk egy-egy pillantást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Inverteres klíma

Az inverteres klíma abban különbözik, hogy a készülék önmagát szabályozza működése... Tovább

Ételmoly

Az ételmolyok talán még kellemetlenebb élőlények, mint a ruhamolyok. Ezek miatt akár a fél... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Feng Shui Kiegészítők Kis lakás Lakásbemutatók