notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekre figyelj oda, ha biztonságosan szeretnél strandolni

hirdetes

Egy kis hiba is végzetes lehet – mutatom, hogyan strandolj biztonságosan

TK
Strandolás

Ekkor emelkednie kell a szívfrekvenciánknak, légzésszámunknak is a fizikai teljesítmény és a jelentősebb hőmérséklet-különbség miatt.


Abban az esetben, ha hosszabb ideig napoztunk, majd szeretnénk megmártózni, mindenképpen hűtsük le magunkat egy rövidebb zuhanyzással.


Ezzel elkerülhető az esetleges keringésleállás, valamint légzésmegállás.


A vérnyomás és a fizikai teljesítőképesség megnövekedéséhez köthető folyamatokat egy egészséges szervezet egyébként pár másodperc alatt képes elvégezni, azok általában gond nélkül képesek lezajlani. Mégis, testünk reflexeit példának okáért csökkentheti nem csak az alkoholfogyasztás, de akár bizonyos gyógyszerek rendszeres szedése is befolyásoló tényező lehet – amik az esetleges balesethez vezethetnek.

hirdetes


Figyelj oda a körülményekre


Minden esetben csak nappal strandolj, csak a kijelölt fürdőhelyeken – ezeknél pedig sose menj a bóján túlra, arról nem is beszélve, ha nem tudsz úszni. Kerüld el a hidak környékén való fürdőzést is.


hirdetes
Utóbbi esetben mindenképpen figyelj oda, hogy maradj a sekély részen, valamint legyen a környezetedben mindig valaki, aki tud úszni és amennyiben szükséges, képes segítséget nyújtani. A különböző matracokat, úszógumikat is így érdemes használnod - fokozottan figyelj oda arra, is, hogy ezekkel se sodródj a mélyebb részekre. Erre a gyermekeknél is ügyelni kell – őket kötelező ellátni úszószerekkel. Abban az esetben sem szabad őket egyedül hagyni, ha már megtalálható rajtuk az úszógumi, úszómellény vagy karúszó.


Alkoholfogyasztás, illetve egyéb tudatmódosítószerek használata után semmiképpen se menj vízbe, ezek ugyanis nagyobb mértékben csökkentik a reakcióidődet, valamint a figyelmedet is befolyásolják.


Érdemes az időjárást is figyelned, amennyiben viharjelzésre kerül a sor, okvetlenül hagyd el a vizet már az első jelzésnél. Esős, viharos időben nem csak a hullámok miatt veszélyes bent tartózkodnod, de a víz felszínén a pára hatására vízporzás is keletkezik, ami akár légszomjhoz is vezethet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: a tömeget ellátni, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Nyaralás, hotelek Természet Utazás