notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Drága, vagy nem drága - luxus női táska vs. ágymatrac

hirdetes

Biomatrac, luxus női táska, márkás futócipő – drága vagy nem drága?

Melinda Lantos

Egy kiváló minőségű matrac vásárlásakor bizony elkerekedhet a szemünk, amikor az árcédulára vetődik a tekintetünk. Tényleg ennyi nulla van elhelyezve azon a tájékoztató táblán? Akár többszázezer forintot is elkérhetnek egy igazán jó matracért. Sokan ezért inkább választják a nagyságrendekkel olcsóbb, kevésbé jó minőséget. Vajon tényleg megéri az olcsóbbat választani?

A vásárlás pszichológiája

A márkás női táska vásárlásának pszichológiája

Bizonyos termékek és szolgáltatások esetében valóban indokolatlan pénzkidobás a drágábbat választani. Legyünk őszinték magunkhoz, egy 80-100 ezer forintos márkás női táska vásárlása semmilyen célt nem szolgál az életünkben, leszámítva azt az egy-két hetet, amíg kicsit emelkedettebb a kedvünk a puszta ténytől, hogy egy ilyen menő táska a birtokunkba került. Aztán az idő múlásával pont annyira lesz számunkra értékes, mint a másik, amit tízezer forintért vásároltunk valamelyik hipermarketben. Semennyire. Persze ennek külön pszichológiája van, sok szakember kutatja hosszú évek óta a vásárlói magatartást luxus termékek esetében. Annyi biztos, hogy egy ilyen táskától sem szebbek, sem jobbak, sem egészségesebbek nem leszünk.

Amikor az egészségünk a tét

hirdetes

További termékeket vizsgálva, nézzünk meg például egy futócipőt, ahol a nagy sportszergyártók ceruzája szintén jó vastagon fogott, amikor az árcédulát készítették. Persze itt már teljesen más a helyzet, mint a luxus táskánk esetében, hiszen a futócipő vásárlásakor mérlegelnünk kell az ár függvényében hosszú távú előnyeit egy igazán jó futócipőnek. Itt már nem a vásárlás puszta ténye, amitől néhány napig vagy hétig jobban érezzük magunkat, hanem az, hogy futás, sportolás közben minél jobban kíméljük ízületeinket a terheléstől. Hosszú távon egészen biztos, hogy jobb minőségű és emiatt valószínűleg drágább, kifizetődőbb.

hirdetes

Mérlegeljünk!

Ahogy szükségünk van egy tökéletes futócipőre annak érdekében, hogy sportolás közben az ízületeink épsége megmaradjon és még hosszú éveken át képesek legyünk a futással egészségünket megőrizni, ugyanígy szükségünk van egy jó matracra is, hiszen életünk közel egyharmadát ezen töltjük.  Orvosaink és a média is folyamatosan azt szajkózzák, hogy elegendő alvással, pihenéssel sokat tehetünk az egészségünkért. Mint tudjuk, az alvás hosszán kívül az alvás minősége is rendkívül lényeges szempont. Ne számítsunk túl sok pihenésre, ha egy rossz minőségű vagy régi matracon töltjük azt a bizonyos „életünk egyharmadát”, ami nem nyújt megfelelő alátámasztást a gerincünknek. Továbbgondolva ezt a folyamatot, megfelelő pihenés hiányában, a mindennapi életünk, teljesítőképességünk is csökkenni fog. Kevésbé leszünk képesek koncentrálni a munkánkra, a stressz tűrőképességünk is csökken. Hosszú távon akár az egészségünk rovására is mehet. Ezek után mindenki eldöntheti maga, hogy érdemes-e bizonyos esetekben kicsit többet áldozni azokra a termékekre és szolgáltatásokra, amikre valóban szükségünk van, és az életminőségünkre is hatással lehetnek. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tökéletes esküvőhelyszínek Budapesten

Most készülsz az esküvődre de nem találod a tökéletes helyszínt? A főváros dugig van... Tovább

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba