notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így takarítsd ki billentyűzetedet a Logitech billentyűosztályának vezetője szerint!

hirdetes

Hogyan és milyen gyakran takarítsd ki billentyűzetedet?

cs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mikor chipset majszolászva, zsíros ujjbeggyel chatelünk barátainkkal nem gondolunk arra, hogy a billentyűzetet mennyire is rongáljuk ezáltal. Abba pedig végképp nem, hogy időről időre meg is kell takarítani a számítógépünk – vagy laptopunk – klaviatúráját. Milyen sűrűn és milyen módszerrel? Most eláruljuk!

Klaviatúra kitisztítása

Nézzünk szembe a ténnyel: a zsíros, koszos billentyűzet undorító. A Logitech és Apple tanácsai alapján megosztjuk veled, hogyan és milyen rendszerességgel kell megtisztítanod klaviatúrádat.

 

Art O. Gnimh tanácsai

Ha valaki, akkor Art O. Gnimh -  a Logitech billentyűzetekkel foglalkozó osztályának vezetője – aztán tudja, hogy mivel nem ártasz klaviatúrádnak! Az alábbi takarítási tippeket javasolja:

 

 

  1. A legelső dolog, amit takarítás előtt tenned kell, hogy kihúzod a billentyűzetet a számítógépből, mely által áramtalanítod azt.
  2. Használj egy puha – lehetőleg mikroszálas -, nedves ruhát a gombok és a billentyűzet széleinek letörléséhez! Jó tudni, hogy a billentyűzet gombjain van egy speciális bevonat, amely megakadályozza, hogy használat közben ujjaink kidörzsölődjenek. A vegyszerek vagy csiszolóanyagok visszavonhatatlan kárt okozhatnak ebben a bevonatban, így ezek mellőzése erősen javasolt.
  3. hirdetes
  4. A nehezen elérhető helyeket – elsősorban a gombok közötti réseket –  enyhén nedvesített fültisztító pálcikával vagy fogkefével tisztítsd meg!
  5. A por és a morzsák hatékony eltávolításához pedig a billentyűzet nagyon óvatos kirázását követően használj sűrített levegőt! Ennek a könnyen beszerezhető és filléres szernek nagy hasznát veheted, mivel általa egyszerűen kifújod a nehezen megközelíthető helyekről a szennyeződéseket. Fontos, hogy mikor a sűrített levegős tisztításhoz érsz a billentyűzetet tartsd lefelé!
  6. hirdetes
  7. Havonta kétszer ismételd meg a folyamatot!

 

Az otthoni számítógép kitisztítása is fontos, ugyanakkor ne feledkezz meg az irodai gépedről sem! A higiénikus, tiszta munkakörnyezet éppúgy elengedhetetlen, mint otthonodé. A rendszeres irodatakarítás Budapesten nélkülözhetetlen tehát, így ha szeretnél kollégáiddal tiszta környezetben dolgozni, akkor bízzatok meg egy profi takarító céget – a Kék Harmóniát - az iroda kitakarításával.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.9