notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bevásárlóközpontból társasház Westminster Arcade

hirdetes

Amerika legrégebbi bevásárlóközpontját társasházzá alakították át!

Havonta 500 dollárért bérelhetnek itt lakást azok, akiknek fontos a központ és a boltok közelésége. Mert ettől közelebb nem is lehetne egyetlen üzlet sem! Kilépsz az ajtón és belépsz egy másikon egy boltba...

Bevásárlóközpontból társasház Westminster Arcade

Havonta 150 ezer forintnak megfelelő dollárért bérelhetők az üzletekből kialakított mikrolakások.

Az elmúlt években egyre több amerikai bonyolította le a bevásárlását az interneten. Ez a kényelmes szolgáltatás azonban országszerte több bevásárlóközpontot tett feleslegessé, köztük az Egyesült Államok első ilyen intézményét is.

A Rhode Island államban található Westminster Arcade egy rendkívül kreatív módon menekült meg az épület teljes elnéptelenedése elől. Az bevásárlóközpontban immáron mikrolakások működnek, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy egy igazi történelmi értékű épületben éljenek.

A Westminster Arcade 1892-ben nyitotta meg kapuit az Egyesült Államok első angol stílusú bevásárlóközpontjaként. Sok más hasonló intézmény mintájára azonban gazdasági okok miatt ez a hely is kénytelen volt leállni 2008-ban, annak ellenére, hogy nem sokkal korábban felújították.

hirdetes
hirdetes

Ahelyett azonban, hogy lerombolták volna, a fejlesztők egy teljesen más jellegű ötlettel álltak elő, és új céllal látták el az épületet: míg a földszintet továbbra is kereskedelmi területnek használják, a második és harmadik szinteken apró méretű, úgynevezett mikrolakásokat rendeztek be.

Összesen 38 lakásról van szó, amelyek 21 és 28 négyzetméter között mozognak. Céljuk egyrészt az épület életben tartása, másrészt pedig Rhode Island egyre gyarapodó népességének elhelyezésének biztosítása. A lakások különösen a fiatal szakemberek számára vonzóak, akiknek kevés bútoruk van, és nem zavarja őket a szűkös hely. De akár egy kisebb nyugdíjjal rendelkező idős ember is nagy hasznát veheti a kis alapterületnek, hiszen itt nem kell sokat takarítani és nem kell nagy területet fenntartani.

A lakások havi 150 ezer forinttól, azaz 550 dollártól indulnak, és már a bejelentés után rengeteg lakásfoglaló érkezett.

Lapozz egyet és nézd meg erről a társasházzá alakított bevásárlóközpontról a fotókat, videót!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Garzonlakás Kis lakás