notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Óvakodjunk a betörők új módszereitől!

hirdetes

Elképesztő módszert használnak a betörők – Erre figyelj oda!

VZS

A betőrök elképesztő módszereket használtak eddig is, a legújabb megoldásuk viszont még hihetetlenebb, a legtöbb esetben észre sem lehet venni, hogy betörtek hozzánk.

Óvakodjunk a betörők új módszereitől!

Sajnos a betörő kérdés állandó problémát jelent a legtöbb helységben és a folyamatosan fejlődő világban egyre többféle módszer létezik, amellyel gyorsan és észrevétlenül képesek a betolakodók feltörni egy zárat. Koppintásos módszernek hívják és egyre több lakást törnek fel így. Főként Budapesten terjedtek el a „támadások” az elmúlt időszakban. 

A TV2 Tények című műsorából azt is megtudhattuk, hogy azért is különösen veszélyes ez a módszer, mivel gyakorlatilag nem marad nyoma a behatolásnak és így lehet, hogy az áldozatok nem tudnak időben intézkedni a megfelelő hatóságokkal együtt. Egy tapasztalt lakatosmester, Gondi Kálmán szerint nem is nehéz „megtanulni” ezt a trükköt, szinte pár perc alatt be is lehet gyakorolni. A szakember elárulta, hogy valószínűleg azért is vált olyan elterjedté ez a betörési módszer, mert a lakosok nagy része még rosszabb minőségű zárakat használ, így könnyű prédává válik a rablók szemében.

hirdetes

Arra is felhívta a figyelmet Kálmán, hogy mivel a legtöbb esetben tényleg nyom nélkül képesek bejutni az illetéktelenek, így jó esélyünk van rá, hogy a biztosító nem fog fizetni nekünk, mert nem lesz bizonyítékunk. A betörők olyan alapos munkát végeznek, hogy még vissza is zárják maguk után az ajtót, hogy ne fogjunk gyanút. 

hirdetes

A MABISZ kommunikációs vezetője, Lambert Gábor úgy véli, hogy nagyon sok háztartásban éppen a biztonságon igyekeznek spórolni ezért nem fektetnek kellő hangsúlyt, egy jobb minőségű zár megvételére.

Jegyezzük meg, hogy a legtöbb behatolót 3 dolog képes megrémiszteni, egy kutya, egy pont szemben lakó szomszéd vagy a mozgásérzékelő berendezések, árulta el Garamvölgyi László, a Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója. Mindenki legyen résen és azok, akik régi zárokat használnak, gondolkodjanak el egy kis újításon, hátha így sikerül megelőzni egy ilyen balszerencsés esetet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tető szigetelés

A tető szigetelése már 5-8%-kal csökkenti a fűtési költségeket. Megcsinálhatjuk magunk is,... Tovább

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, minden helyiséget naponta érdemes takarítani. Ha viszont... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek