notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan takarítsunk, ha megbetegszik a gyerek

hirdetes

Hogyan takarítsunk, ha a beteg valaki a családból?

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

Az influenza söpör végig az országon és egyre többen vagyunk betegek. Gondoltam, hogy megosztok néhány dolgot, amit a lehető leghamarabb megteszek, ha valaki megbetegszik a házunkban. Ez lehet a „A gyerekem beteg” tisztító rutinnak.

Hogyan takaríts, ha beteg a család?

Fontos: Remélem, magától értetődik, hogy először természetesen a betegről gondoskodunk, mielőtt elvégezzük a listán szereplő dolgokat. Általában ezeket akkor csináljuk, amikor az említett beteg gyermek(vagy felnőtt) alszik vagy a kanapén néz egy filmet.

hirdetes

1)Nyiss ablakot!

Még akkor is, ha csupán 15 percig van nyitva, fontos friss levegőt kapni a házban. A múlt héten, amikor jobban éreztem magam, kinyitottam egy ablakot, bedobtam az ágyneműt a mosógépbe, és összegyűjtöttem a törülközőket. Amikor átmostam az ágyneműt, a szárítóra tettem, becsuktam az ablakot.

2)Cserélj  kéztörlőket!

Vezesd be a kéztörlők cseréjét naponta (ezt a rutinom részeként csinálom, főleg a hideg- és influenza-időszakban), amíg mindenki jobb lesz.

3)Moss kezet, moss kezet, moss kezet!

 Emlékeztesd a gyerekeket is a kézmosás fontosságára.

4)Gyűjtsd össze a használt zsepiket!

Adj a gyerekeknek egy kis papír- vagy műanyag zacskót a használt zsepik számára - tartsák a kanapén vagy bárhol, ahol táboroznak, hogy a zsepik ne legyenek szétszórva.

5)Tisztítsd meg a fürdőszobákat!

 Ha csak néhány perced van, töröld le a kézmosó fogantyúit és a WC-ket. Ha már mindenki jól van, alaposan tisztítsd meg a fürdőszobákat.

6)Töröld le a legtöbb megérintett felületet!

 Használj fertőtlenítős tisztítókendőt, és törölj le minden kapcsolót, távirányítót,játékot,telefont, ajtófogantyút és a hűtőszekrény fogantyúját. Váltogasd gyakran tisztítás közben, ne használd ugyanazt a törlőt.

7)Mosd ki az ágyneműt!

 Általában a párnahuzatot cserélem, amikor a gyerekek betegek, és addig hagyom a tényleges ágyneműt, amíg a beteg gyermek jobban nem lesz. Ne felejtsd el kimosni a diszpárnákat, a játékokat, a paplanokat és a takarókat a kanapén is.

8)Tiszta fogkefék!

 Áztasd a fogkeféket hidrogénperoxidban 15-30 percig, és alaposan öblítse le vízzel. Cseréld ki a fogkefét, ha a betegség már véget ért, főleg ha a torok érintett.

 

 

Mindig olyan hálás vagyok, hogy van egy tisztítóprogramom, amikor valami váratlan esemény bekövetkezik - a ház rendben van, mert lépést tartok a Napi Feladatokkal, tehát egy pár nap az, hogy nem hajtom végre minden feladatot, nem nagy ügy. Soha ne aggódj amiatt, hogy egy napra nem csinálsz meg egy feladatot: a) később ott lesz, b) csak takarítás, c) pénteken vagy jövő héten felzárkózhatsz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás