Egy évek óta bevált, egyszerű bejgli receptet mutatok most meg nektek. Ezt keleszteni sem kell, csak gyúrni, nyújtani majd megsütni! Imádja az egész család!
![Bevált bejgli recept: nem kell keleszteni, csak gyúrom, nyújtom, sütöm! Egy bevált bejgli recept](/kep/730x400/2686340.jpg)
Ha azon gondolkodsz, hogy vajon melyik bejgli receptet választod idén karácsonykor is, akkor nem kell tovább keresgetned, ezzel a recepttel nem tudsz mellé nyúlni!
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/
Hozzávalók:
( 3 rúd van belőle )
1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 60-80 dkg liszt
Kenéshez :
1 tojás
Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt
Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.
A bejgli elkészítéséhez lapozz egyet!
![Bevált bejgli recept: nem kell keleszteni, csak gyúrom, nyújtom, sütöm! Egy bevált bejgli recept](upload/newsimages/hcBjsYEwadWSaqbP.jpg)
Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Előre elkészítjük a tölteléket .
Mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,ezzel az összeállítással is meg lehet tölteni, ( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat is hozzá lehet adni. Ki melyiket szereti belőle.
Természetes ha dióst és mákosat is készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már süthetjük is kb 180 fokon.