notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Beépített italhűtő készítés

hirdetes

Beépített italhűtő készítése házilag

Olyan kellemes kint ülni egy nyári estén vacsora közben, nem igaz? Ha szeretnéd szabadtéri étkezéseidet új szintre emelni, készítsd el ezt a beépített italhűtőt!

Beépített italhűtő készítés

Olyan kellemes kint ülni egy nyári estén vacsora közben, nem igaz? Ha szeretnéd szabadtéri étkezéseidet egy új szintre emelni, akkor szerelj egy hűtőtálat asztalod közepébe. Ezzel a módszerrel szinte bármelyik kültéri asztalt átalakíthatod, csak figyelj oda, hogy ne legyenek útban a szerkezeti elemek – mint például egy merevítőléc.

Szükséges anyagok és eszközök:

Egy kinti asztal

Dekopírfűrész

Munkavédelmi szemüveg

Tál

Fúrógép

Festék

Szigetelőanyag

 

1. Mérd le az asztalt és a tálat

Mérd le az asztallap pontos méreteit és válassz olyan tálat, ami kényelmesen elfér a rendelkezésre álló helyen. Válassz olyan tálat, aminek karimája van, az segít majd a helyén tartani a beszerelés után. Az asztalba vágott lyuknak meg kell egyeznie a tál belső átmérőjével, ezért inkább ezt mérd le, és ne a karimától-karimáig húzódó távolságot. Példánkban egy 70cm-es asztalunk van és egy 36cm átmérőjű rozsdamentes acél tálunk, tehát összesen 18cm marad mindkét oldalon, ahol a könyökök megpihenhetnek.

Lapozz egyet a további lépésekhez!

Beépített italhűtő készítés

2. Jelöld ki a lyuk körvonalát

Mivel a tál belső átmérőjére van szükséged, nem fordíthatod szimplán fejjel lefelé azt, hogy aztán körberajzold. Egy 36cm-es átmérőjű lyuknak 18cm-es sugara van. Ennek pontos kimérésére egy megfelelő méretű körzőre lesz szükséged. Ha ilyened nincs, akkor könnyedén készíthetsz egyet egy lécből, amelyen két lyukat kell fúrnod 18cm-re egymástól. Az egyik lyukba egy csavarhúzót durva rögzítheted „körződet” az asztal közepén, míg a másikba egy ceruzát dugva meghúzhatod a tökéletes méretű kört.

hirdetes

 

3. Vágd ki a kört

A megrajzolt kör belső szélébe fúrj egy akkora lyukat, amin átfér a fűrészed. Dugd be a fűrészt a lyukba és kezdd el kivágni a kört. Mivel egy nem túl szűk alakzatról van szó, így nem lesz túl nehéz követni a vonalát, persze ennek ellenére fontos, hogy odafigyelj és ne kapkodd el. A fűrészeknek általában van egy jelölésük, ami azt mutatja, hogy a penge hol lesz vágás közben – ezt hagy figyelmen kívül, mert csak egyenes vonalakra vonatkozik.

Figyelj oda a pengére, miközben a vágást végzed és tartsd pontosan a kijelölt vonalon. Itt fontos a munkavédelmi szemüveg használata a szálló fűrészpor elleni védelemhez. Ha kell járd körbe az asztalt és abból a szögből végezd a vágást, ahonnan a legjobban hozzáférsz. Miután a kivágott fadarab kipottyan az asztalból, próbáld bele a tálat a lyukba.

hirdetes

Lapozz egyet a további lépésekhez!

Beépített italhűtő készítés

4. Festés és szigetelés

Az asztal színétől függően a festésre talán nem lesz szükséged, de szigetelned minden esetben kell. Most vágtad át a fa vízálló részét és láthatóvá vált a nyers, kezeletlen fafelület a vágás mentén. Ez a rész könnyedén a víz és nedvesség áldozatává válhat, megrövidítve ezzel asztalod élettartamát. Vigyél fel tehát három réteg poliuretánt erre a nyers felületre.

5. Helyezd be a tálat, a jeget és az italokat

Miután a szigetelőanyag megszáradt, itt az ideje a tál és a belevalók behelyezésének. Jöhet a jól megérdemelt jéghideg frissítő a jól végzett munka jutalmául!

Fotók: www.doityourself.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok DIY Kert