notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Emeletes házakban élők örökké visszatérő problémája a beázás. A felső szomszédtól leszivárgó víztől átázó mennyezet és falak gyakran javításra szorulnak. De hogyan kezdjünk hozzá? Most kiderül. Beázás után plafonjavítás

hirdetes

Beázás után plafonjavítás

Emeletes házakban élők örökké visszatérő problémája a beázás. A felső szomszédtól leszivárgó víztől átázó mennyezet és falak gyakran javításra szorulnak. De hogyan kezdjünk hozzá? Most kiderül.

Emeletes házakban élők örökké visszatérő problémája a beázás. A felső szomszédtól leszivárgó víztől átázó mennyezet és falak gyakran javításra szorulnak. De hogyan kezdjünk hozzá? Most kiderül. Beázás után plafonjavítás
 
1. A javítást csak akkor szabad megkezdeni, ha az ázás oka valóban megszűnt. Ennek kiderítése olykor akár hónapokba is telhet és ilyenkor a vakolat könnyen leszakadhat.
 
2. Amennyiben az ázás folyamatos volt, mindenképpen meg kell várni, hogy a fal kiszáradjon. Ez is sokáig tarthat. Aki nem tud ennyit várni, szerezzen be szárítóvakolatot.
 
3. A tényleges javítás ezután kezdődhet: le kell vésni a laza vakolatot, a megmaradt részt pedig kezelhetjük Inntaler diszperziós mélyalapozóval.
 
4. Miután az alapozó is megszáradt, következhet a javító vakolás. 
 
5. A vakolat száradása után lehet glettelni például Poli-Farbe Corso szórható glettel, majd festeni.
 
6. A glettelés után következhet a javító festés, amit célszerű a mennyezet teljes felületén elvégezni.
hirdetes
 
Beázás után plafonjavítás
 
A mennyezetfestést akkor lehet elkezdeni, ha a glett teljesen megszáradt. A száradási idő az anyag csomagolásán fel van tüntetve, de szabad szemmel is látható, amikor már teljesen kiszáradt és kifehéredett.
A terepet festés előtt elő kell készíteni. A mennyezet szélére ragasszunk festőszalagot, hogy a festék ne ragadjon át a függőleges falfelületekre. Plafont festeni keresztben kell vagyis a szoba szélességének megfelelően vigyük fel csíkokban. Ezek a csíkok ne legyenek szélesebbek, mint amit komoly nyújtózkodás nélkül elérhetünk létráról vagy a henger alá szerelt hosszabbító rúddal. Ez általában azt jelenti, hogy max. másfél méter széles és három méter hosszú egységekben gondolkozhatunk. Ezek között az átmenetet a festék és a hengerelés szépen, magától megoldja. A hengerelést mindig a fő fény irányával párhuzamosan kell befejezni, így lesz szép a végeredmény.
hirdetes
 
Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Irodatakarítás

Irodatakarítás Budapest és oszrágszerte   Célunk: megteremteni a harmóniát az... Tovább

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés