notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Édes otthonok a nagyvilágból

hirdetes

Otthon Édes Otthon Norvégiától a Bahamákig

Piszter Henriett

A származás nagyon fontos! Mindenki hoz magával valamit otthonról, ami később nagyban hozzájárul ahhoz, hogyan válekedik az ember a tökéletes otthonról. Persz sok minden mástól is függ, mint például társunk, munkánk, vagy az, hogy hol élünk. A különböző helyi szokások és adottságok meghatározzák az adott térségben kialakult stílusjegyeket. Mutatunk néhányat.

Hasienda, ahogyan a spanyolok gondolják

Elsőként a szívemhez olyan közel álló spanyol hasienda példája. A mediterrán építészet minden más építészettől eltér. Csodás színvilága, az agyag különböző árnyalata - ez a vöröses árnyalat - önmagában melegséget áraszt. Mint minden otthon alapja, a melegség a legfontosabb rész összegzésül!

A nyitott terek, terazok és verandák mind emlékeztetnek arra, hogy ezeken a tájakon az év nagyobbik felében meleg van, ezért építették őket így, hogy a naptól árnyékot adjanak a tetők. Ehhez párosulnak a mediterrán buja növények és már el is varázsolt!

Hasienda, ahogyan a spanyolok gondolják

Észak-Amerikában is rátalálhatunk a táj zord mivoltja mellett a hangulatos, meleg családi fészekre. Ez a házikó csodás példája ennek! A fa egyszerűen mesébe illő látványt ad a háznak, ami gyönyörű kertre néz. Északon bevett szokás fa házban lakni, szigetelése messze a legjobb mindennél! A helyiek már csak tudják, Alaszkában -40 C fok alá is leeshet a hőmérséklet télen!

hirdetes
Hasienda, ahogyan a spanyolok gondolják

A válasz, Norvégia! Valami elképesztően aranyos látványt nyűjtanak ezek a színes fa házak, amik a tengerparton ácsorognak! Norvégiának annyira alacsony a népsűrűsége, hogy minden családra jut egy tengerparti ház. Ezek általában hasonlók a képen látható példához. A kékes tájban egy hangsúlyos színű két, három szintes faház. terasszal, vagy tornáccal és óriási telekkel. Jó életnek tűnik!

hirdetes
Hasienda, ahogyan a spanyolok gondolják

Ez a házikó Svédország egyik erdejében épült. Fantasztikus látványt nyújt alulról, ahogy látszódnak a tartógerendák. Olyan, mint Tarzan házikója a fa tetején, csak nem a dzsungelben. Bámulatos és nagyon alapos tervezői munka előzi meg az ilyen építményeket, hogy végül biztonsággal használhassák lakói.

Hasienda, ahogyan a spanyolok gondolják

Akárhogy is, valahogy különös helyet foglalnak el a szívemben a vlág legmelegebb tájai! Nincs ahhoz hasonló élmény, amikor az ember a forró homokon lépked és a langyos óceánban jűsöl egyet a délutáni forróságban! Ez a kis kerek formájú ház pálmatetővel minden álmaim "netovábbja"!

Te mit gondolsz??

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

A triád, azaz a komplementer hármas színpárok jelentése

A triád esetében a színkört harmadolva kaphatunk nagyon meghökkentő, mégis passzoló... Tovább

budapesti étterem

Olyan vendéglátóipari egység, amely Budapesti közigazgatási határain belül a la carte... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek