notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Miért és hogyan érdmees avokádós ételeket készítened? Szuper receptek mostani cikkünkben

hirdetes

Igazi szuperétel: segíti a fogyást, jó a szívnek – ismerd meg az avokádót!

TK, GE.

Az avokádót sajnos hazánkban nem túl sokan fogyasztják, pedig igazi szuperételnek számít! Ismerd meg mostani cikkünkben Te is, illetve tudd meg, hogyan érdemes fogyasztanod!

Avokádó

Miért is mondhatjuk az avokádóra, hogy szuperétel? Nem csak elősegíti a fogyást, de jó a szívnek is – rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, mely szervezetünk számára létfontosságú. Mindemellett aki már megkóstolta, tudja, hogy isteni íze van, valamint szinte bármit elkészthetsz belőle a szendvicskrémtől kezdve akár a saláták szerves alapanyagát is képezheti. 


Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak még 


Az avokádó tele van szervezetünk számára értékes tápanyagokkal – nem csak 20 különböző vitamint és ásványi anyagot tudhat magáénak, többek között C-, K-, B5-, B6-, valamint E-vitamint, de kitűnő rostforrás és egészséges telítetlen zsírokban és antioxidánsokban is gazdag.

hirdetes


Mint már említettük ez a növény rendkívül jót tesz a szívnek – bár felettébb magas zsírtartalma, mégis ennek nagyobb része olajsav. Ez pedig egy egyszeresen telítetlen szírsav, ami antioxidáns hatással bír, tehát segíti a jobb véráramlást, és csökkenti a vérnyomást.


Szemünk számára is pozitív hatással bír


Magas antioxidánsai miatt, melyek közül szemünk kapcsán a luteint és a zeaxantint érdemes kiemelni, segítik a szem egészségének megőrzését. Kutatások igazolják, hogy ez a két antioxidáns képes könnyedén csökkenteni az időskori makuladegeneráció és szürkehályog kockázatát.


Miket érdemes elkészítened az avokádóból, akár már reggelire?


Avokádós tojássaláta

hirdetes


Ez az isteni étel akár még köretként is megállja helyét – pirítóssal fogyasztva pedig egyenesen tökéletes! Amennyiben szeretnéd, mártogatósként is szuper.


Elkészítése is szinte gyerekjáték. Először főzz keményre 6 darab tojást, majd egy villával nyomkodd őket össze. Vegyél elő egy nagyobb keverőtálat, melybe helyezd bele avokádódnak a felét, már meghámozva. Ízlés szerint szórj rá durva szemű sót, majd locsold meg egy-két kanál citromlével. Ezután zúzd pépesre, majd keverd hozzá a tojásokat.
 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, valamint a többi receptünk is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Pergola

A pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Recept