notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Átlátszó napelemek, amiket ablakként használhatsz

hirdetes

Átlatszó, ablakként használható napelemek érkeznek!

Ez már igazán esztétikus látványt fog nyújtani egy házon, főleg, hogy ezt az átlátszó napelemet akár ablakként is lehet használni majd, és nem csúfítja el a háztetőt úgy, mint a mostani nagy panelek.

Átlátszó napelemek, amiket ablakként használhatsz

Egyre elterjedtebb hazánkban is a nepelem használata szerencsére, viszont a kinézetük már nem annyira esztétikus egy ház számára. Vannak, akik a tetőn tartják de van, aki az erkélyre szerelteti fel. Sokszor találunk olyat is, aki a kertje végébe telepítteti, hogy ne rontsa el házának a képét vele. Nos, akiknek kicsit is számít a kinézet, annak jó hírrel szolgálhatunk, hiszen már kifejlesztették az átlátszó, akár ablakként is használható napelemet!

A Michigani Állami Egyetem kutatói feltalálták az átlátszó napelemet ami annyira praktikus kivitelezés, hogy akár ablakként is használhatjuk. Az átlátszó napelem az emberi szem számára láthatatlan ultraibolya és infravörös sugarakat gyűjti össze, kivetíti a műanyag szélére felszerelt napelemcsíkokra, és ezáltal kezdődik el az áramtermelés. Mivel ezek a vékony, kisebb, átlátszó napelem darabok akár mobiltelefonra, TV-re is felszerelhetők, így ezek áramellátása is bármikor könnyedén megoldható!

hirdetes

A New York Times azt írja ezekről az áttetsző napelemekről, hogy viszonylag olcsó az előállítási költsége, ezért is jelenthet ez egy nagyon jó megújulást a zöld szektorban és lhet belőle egy világméretű sikeres fejlesztés. Velük még kevesebb káros anyagot kell majd felhasználni!

A következő oldalon megnézheted egy videóban ezek az átlátszó napelemek működését!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, minden helyiséget naponta érdemes takarítani. Ha viszont... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás Természet Újrahasznosítás