notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kert árnyékolása: hogyan csináljuk?

hirdetes

Hogyan árnyékoljunk a kertben? 5 módszer a nap elleni védelemhez

SzSz

A nap elleni védekezés a kertben szükséges ahhoz, hogy a lehető legkellemesebb környezetet biztosítsuk magunknak. Az árnyékolók miatt elkerülhetjük a leégést és általuk a környezetet is hűvösebben fogjuk érezni. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak a kertben való árnyékoláshoz!

A kert árnyékolása: hogyan csináljuk?

Hogyan kezdjünk neki?

Az árnyékolás előtt vizsgáljuk meg a kertet és mérjük fel, pontosan mely területeket szeretnénk védeni a nap elől. A legfontosabb, hogy olyan helyre készítsünk árnyékolót, ahol sok időt töltünk. Legyen ez akár a kerti grill, a kinti ülőgarnitúra, az úszómedence vagy a játszótér. Az árnyékolás emellett a lakás hűtésében is segíthet, hiszen megakadályozza, hogy a nap közvetlenül besüssön a házba vagy a falakat melegítse. 

#1 Napernyő

Egy jó minőségű napernyő jó megoldás, ha olyan árnyékolót keresünk, amelyet könnyen mozdíthatunk. Napernyőből ma már számos stílusút és fajtát választhatunk, különböző méretekben. A napernyő nagyon jó választás, ha mobilis árnyékolót keresünk, amelyet bármikor odébb rakhatunk attól függően, hogy éppen hol tartózkodunk a kertben. A napernyő a medence körül is praktikus, hiszen bármikor kinyithatjuk vagy bezárhatjuk, ha éppen nincsen rá szükségünk. 

hirdetes

#2 Árnyékoló vitorlák

Az árnyékoló vitorla lehetővé teszi a sokkal nagyobb területek árnyékolását is költségbarát módon. Az árnyékoló vitorlák nem csak költségbarát megoldást nyújtanak a kertben lévő árnyékoláshoz, de könnyedén kibővíthetjük vagy kijjebb engedhetjük akár egy még nagyobb rész leárnyékolásához. Ma már számos színben és mintázatban kaphatók, így a kert stílusához, hangulatához is igazíthatjuk. 

hirdetes

A négyzet alakú és a háromszög alakú vitorlák lényegében ugyanúgy működnek, egyetlen különbség az, hogy a háromszög alakú vitorláknál kevesebb rögzítési pont van, ami nagyobb rugalmasságot biztosít. Ne felejtsük el úgy felszerelni az árnyék vitorlákat, hogy az eső esetén a víz olyan helyre folyjon el, ahol nem lesz baja semminek. 

Milyen lehetőségeink vannak még a kert árnyékolására? A következő oldalon kiderül!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes