notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Belátásgátlás megoldások a függönyön kívül

hirdetes

Árnyékolás és belátásgátlás: 4 megoldás a függönyökön túl

Akár egy otthonban, akár egy közintézményben vagy irodában fontos kérdés lehet a belátásgátlás megoldása, a kíváncsi szemek kizárása. De milyen lehetőséged van a sötétítő függönyökön túl?

belátásgátlás megoldások

A természetet „beengedni az ablakon”, behozni a belső térbe varázslatos megoldás a lakberendezés területén, azonban sajnos a legtöbben nem vagyunk olyan szerencsések, hogy az érintetlen tájat csodálhassuk az ablakon át. A többieknek marad a belátásgátlás és árnyékolás, hiszen a kíváncsi szemek, az utcán elsétáló emberek már kevésbé kívánatosak akár pihenés, akár munka közben. 


A sötétítő függönyök, takaró funkcióval rendelkező textíliák dekoratív és klasszikus megoldásnak számítanak, azonban ennél már jóval többet is tehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen árgus szemek előtt élnünk! Mutatunk 4 kreatív megoldást a belátásgátlásra, amelyre talán még nem is gondoltál! 

Szalagfüggöny: modern megjelenés, tökéletes belátásgátlással

A szalagfüggönyök már régóta ismert elemei a belátásgátlásnak, és a lakberendezés során is előszeretettel használjuk. Ezek a függőleges csíkokból álló „függönyök” rugalmasan igazíthatóak az igényekhez: a lamellák elforgatásával teljes belátásgátlást is elérhetünk, míg azokat merőleges helyzetbe állítva beengedhetjük a természetes fényt, és megnyithatjuk a teret. 

hirdetes


Számos színben és kivitelben elérhető, azonban nem érdemes spórolni a kialakításon, hiszen a silányabb minőségű darabok gyorsan tönkre mennek és a lamellák forgatása nehézkessé válik. 

Okosfóliák vagy intelligens árnyékolók: profi megoldás akár irodaházakba is! 

Aki szereti az okosotthonokat, az okosmegoldásokat, az az okosfóliáért is odáig lesz. Ez a rendkívül modern megoldás jelenleg főként irodákba, térelválasztó üvegfalakon vagy ablakokon jelenik meg, azonban vélhetően praktikusságának köszönhetően nemsokára a lakberendezésben is megveti a lábát. 


hirdetes
Az okosfólia lényegében egy üvegre kasírozható fólia, amely alapesetben észrevétlenül simul az ablakra: átlátszó, hibátlan megjelenéssel. Gombnyomásra, elektromos impulzus hatására azonban tejüveg-szerű felületet vesz fel, így tökéletesen biztosítja a belátásgátlást anélkül, hogy kizárná a természetes fényt! 


Ha szeretnél többet megtudni erről a módszerről, kattints ide: okosfólia.

Belátásgátló fóliák, tejüveg fóliák

Az okosfóliához hasonló, ám annál jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldás a sima tejüveg fólia felhelyezése az ablakra. A lényege ugyanaz mint az okosfóliának, egy lényeges különbséggel: a tejüveg fólia nem távolítható el gombnyomásra, így nem biztosítja azt a rugalmasságot, mint az okosfóliák. 

Sávroló, amely változatos megoldást kínál

A sávroló egy viszonylag új trend, amely a szalagfüggönyhöz némileg hasonlóan működik: a fentről lehúzható rolót a gyártó sávokra osztja: az átlátszó és sötétített sávok pedig egymást váltják. A roló mozgatásával a sötét sávokat egymás mögé helyezve fényt engedhetsz a szobába, míg azokat felváltva elhelyezve elsötétítheted azt! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Travertin

A travertin meleg és változatos színárnyalatú, sokféle megmunkálhatósággal rendelkező... Tovább

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Tovább a lexikonra