notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vajon hány ember lenne képes mindössze 37 négyzetméteren élni?

hirdetes

Tényleg lehet boldogan élni az apró házikókban?

LK

A hatékony elrendezésű és a letisztult kialakítású apró házikók az elmúlt évek során teljesen meghódították a lakberendezéssel foglalkozó TV-műsorokat és a közösségi oldalakat is. A holmik (és jelzálog) szándékos visszafogása sokak számára vonzó elképzelés, érthető módon. De mégis hány ember lenne képes – vagy hajlandó – mindössze 37 négyzetméteren élni? Meglehetősen kevesen, legalább is a Trulia felmérése szerint.

Vajon hány ember lenne képes mindössze 37 négyzetméteren élni?

Az online ingatlaniroda több mint 2 260 felnőttet magába foglaló szavazása arra kereste a választ ,hogy az emberek mit szeretnének megváltoztatni jelenlegi otthonukban. A megkérdezettek 44%-a megbánt valamit otthonával kapcsolatban, a legtöbb ilyen megbánás pedig a házak méretéből származott. Minden harmadik otthontulajdonos azt állította, hogy nagyobb otthont kellett volna választaniuk az elenyésző 9%-kal szemben, akik kisebb otthont szerettek volna maguknak.

Az „apró életvitelt” sok kritika élte. „Mélyen a drága sajátos kialakítású szobákban, és a New Age Murphy ágyak alatt a kisméretű életmód pártfogói néhány láthatatlan igazságot rejtett el életük másik feléről.” – írja Gene Tempest a The New York Times-ban. „Senki sem ír azokról az apró kis hazugságokról, amik segítenek eladni ezt az új, nagyon apró amerikai álmot.”

hirdetes

Tempest kiemelte, hogy mikro otthonában (ahol pénzügyi helyzete miatt él) berendezései és eszközei sokkal jelentősebbek, mintha egy nagyobb térben élne – és gyakori használatuk miatt gyakrabban van szükség a különböző darabok lecserélésére. Ráadásul egy ilyen apró otthon felépítése számos kihívással jár, mint például az üzleti előírásoknak való megfelelés és a hitel beszerzése.

Vajon hány ember lenne képes mindössze 37 négyzetméteren élni?

Ennek ellenére sokan állnak ki az apró otthonok mellett. Kevesebb alapanyagra és pénzre van szükség hozzájuk, és az egyszerűbb, kevésbé pazarló életre ösztönzik a lakókat. A mostani felmérésből kiderült továbbá, hogy a 2013-as véleménykutatáshoz képest idén egy százalékkal kevesebben vágynak extra helyre otthonukban. Ezek szerint tehát talán néhányakra meggyőzően hatott az apró életvitel mozgalom üzenete. A 33% azonban még mindig jelentős résznek számít.

hirdetes

A megkérdezett albérlők közül a legtöbben (41%) azt sajnálják, hogy bérotthonba költöztek ahelyett, hogy sajátot vásároltak volna maguknak – ehhez képest az albérlők csupán egyharmada érzi azt, hogy jobb lenne nagyobb otthonban élni (az előző felmérés eredményeihez képest).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Zabpehely

A zabpelyhet az emberek leginkább élelmiszerként fogyasztják, pedig sok más felhasználási... Tovább

Madártej

Gyerekkorom nagy kedvence a madártej. Gondolom sokan így vagyunk még ezzel :) Nem is csoda,... Tovább

Tovább a lexikonra
Kis lakás