notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Anyuka építette ezt a házat a saját kezeivel

hirdetes

Anyuka építette a saját kezeivel ezt a házat!

VZS

Macy Miller saját kezeivel építette meg ezt a 18 négyzetméteres házat, amit családjával laktak be. Kívülről kicsinek tűnhet, de ha meglátod belülről, lehidalsz!

Anyuka építette ezt a házat a saját kezeivel

Amikor Macy Miller belevágott saját apró házikója megépítéséhez, még nem gondolta, hogy egyszer ilyen sok lakótárssal kell majd osztozkodnia a mindössze 18 négyzetméteres területen. Az építkezés ideje alatt megismerkedett későbbi partnerével, aki segített befejezni és benépesíteni a kicsiny otthont, és a pár immáron két gyermeket nevel a kész házikóban. A családnak továbbá egy méretes német dogja is van, ami történetesen a világ egyik legnagyobb méretű kutyafajtája.

Macy bebizonyította, hogy ha egy kissé leméretezzük otthonunkat, akkor sokkal könnyebben összpontosíthatunk azokra a dolgokra, amik igazán számítanak nekünk. Macynek és családjának ez főleg az együtt töltött időt jelenti. Az alábbiakban többet is megtudhatunk erről a pici, ám de családbarát otthonról és az azt megalkotó zseniális emberekről.

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is ezt a csodálatos kis házat!

Anyuka építette ezt a házat a saját kezeivel

Macy már fiatalon kimagasló érdeklődést mutatott az építészet iránt és számos kisállat-házikó tervrajzot készített. Ez a szenvedélye és a minimális életmód utáni vágyakozása arra ösztönözte, hogy ilyen szakirányú végzettséget szerezzen. Mivel nem volt megelégedve a bérelhető otthonokkal és az azokkal járó problémákkal, Macy úgy döntött, hogy saját házat készít magának. Az építkezést 2011-ben kezdte meg és a munkálatok során rengeteg újdonságot tanult. Az eredetileg 6 hónaposnak tervezett projekt végül másfél év alatt készült el, és a munka nagy részét Macy saját kezűleg végezte.

hirdetes

A kezdet kezdetén az immáron két gyermekes anyuka egyáltalán nem családközpontú épületet tervezett, de első lányuk újabb változtatásokra ösztönözte őt és partnerét. Macy és párja az első új családtag érkezése után egy kicsi, azonban ekkora méretű otthon esetén jelentős plusz helységet is hozzáadott a házikóhoz. Ezt a hálószobát azért látták szükségesnek, hogy a amíg az egyik gyerek játszik, addig a másiknak legyen egy nyugodt, csendes helye, ahol pihenhet. Ez egy igazán jól átgondolt és nagyon okos döntés volt!

 

Lapozz egyet és nézd meg ezt a csodálatos kis házat!

Anyuka építette ezt a házat a saját kezeivel

A képeket elnézve a kívülről szűkösnek és kicsinek tűnő épület belülről valójában rendkívül tágas és szellős. A jelenlegi babaágyak helyére nagyobb fekvőhelyek kerülnek majd, ahogy a gyerekek cseperednek, de jelenleg az egész család tökéletesen elfér a rendelkezésükre álló helyen. Macy mindig pozitívan és rugalmasan áll hozzá a dolgokhoz: „Mindig úgy alakítgattuk a házat, ahogy éppen a szükség megkívánta. Néhány évig még biztosan itt maradunk. James és én is igazi projektmániások vagyunk, ezért már folyamatban van következő otthonunk tervezése. Egyelőre azonban a jól megérdemelt építkezések közötti pihenőidőnket próbáljuk kiélvezni.” A család nem éppen „kis” kedvence, egy német dog is helyet kapott a házikóban.

hirdetes

Az egész épület egy lapos utánfutón helyezkedik el, és többek között újrahasznosított konyhai fa munkalapokat, padlófűtést, egy emelt ágyat és egy komposztáló WC-t is tartalmaz. A képek alapján elképesztően rendezettnek és akadálymentesnek tűnik, de ez nem megy az otthonosság és a kényelem rovására. A helyégeket családi képekkel díszített falak választják el egymástól, de mintás szőnyegeket és világos színű bútorokat is találunk bőven a belső térben. Ha megjött a kedved a kis otthonokhoz, akkor javasolt a nagy váltás előtt kissé belekóstolni az életmódba! Ez a minimális, csak a legszükségesebb dolgokra koncentráló stílus nem való mindenkinek, de ha valakinek megtetszik, akkor az biztosan örömét leli majd benne.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Dán lakberendezési stílus

A dán lakberendezési stílusra a fehér falak és világos padló jellemző, sok természetes... Tovább

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kis lakás Lakásbemutatók