notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ha Antiküthéra, egy görög szigetre költözöl, akkor pénzt és ingen telket kapsz az önkormányzattól.

hirdetes

Pénzt és telket kapsz ingyen, ha erre a görög szigetre költözöl

Antiküthéra egy kis görög sziget, ami csodálatos hangulatával lenyűgözi azt, aki ide ellátogat. Most viszont akár álmod is valóra válhat, ha szereted Görögországot! Aki erre a szigetre költözik, az pénzt és ingyen telket kap az önkormányzattól!

Ha Antiküthéra, egy görög szigetre költözöl, akkor pénzt és ingen telket kapsz az önkormányzattól.

Többször előfordult már, hogy egy ország vagy város önkormányzata megelégelte a fogyó lakosságot és pénzt vagy házat ajánl annak, aki hajlandó odaköltözni. Volt például ez a svájci falu, ahol 21 millió forintot adnak az oda költözőknek. Most viszont a mediterrán vidék szerelmeseinek hoztunk egy igazán jó ajánlatot! :)

Mind hallottunk már a gyönyörű Görögország szépségeiről, de most talán találhatunk valamit, ami még vonzóbb, mint a homokos tengerpartok. Az egyik sziget önkormányzata pénzt ajánl azoknak, akik hajlandóak odaköltözni, hogy megnöveljék a lakosság számát.

A szóban forgó hely nem más, mint Antiküthéra szigete.


Az elbűvölő Kréta és Kíthira között bukkanhatunk rá erre az apró, de annál lenyűgözőbb földi paradicsomra.

hirdetes

A Daily Mail-től megtudhattuk, hogy Antiküthéra vezetősége, havi 160 ezer forintot (természetesen euróban, átváltva) fizetne azoknak, akik vállalják, hogy a szigetre költöznek. Jelenleg a lakosság száma csupán 24, és az önkormányzat célja, hogy ez a szám legalább 300-ra nőjön. Ez nem minden azonban! A pénz mellé ugyanis, ingyen telek és élelem is jár azoknak, akik úgy gondolják, hogy a szigetet választják letelepedésre. 

hirdetes

Az ajánlat célcsoportja főként a többgyermekes családok. Ezenkívül pedig olyanok, akik hagyományos vagy kétkezi munkákat végeznek. Szükség volna például halászokra, kőművesekre, de pékekre is. Jelenleg a sziget gazdaságát főként a turizmus teszi ki. 

A helyiek úgy vélik, ez megoldást jelenthet az elnéptelenedésre. A program kezdete óta már 15 család vette célba a szigetet. 

Antiküthéra rengeteg szempontból ideális lehet egy új élet kezdetére, ugyanis minden megtalálható itt, amire csak szükség lehet. Kiépített elektromos hálózat, ivóvíz, biztonságos csatornarendszerek és még internetkapcsolat is van. Az egyetlen negatívum, hogy gyakoriak az időjárási viszontagságok. 

A sziget egyébként bővelkedik turistalátványosságokkal, csak kicsit közelebb kellene hozni az embereket a kultúrájához. Sok híresség járt már itt, illetve rengeteg történelmi emlékkel büszkélkedhet a sziget. A híres antiküthérai szerkezetet is itt találták meg. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Természet Utazás