notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Korábbi cikkemben szót ejtettem a tervezés fontosságáról. Mégis előfordulnak az életben nem várt események, amikor gyorsan kell lépni, mert a helyzet nem tűr halasztást. Lakásfelújítás, lakásfelújítási tanácsadás

hirdetes

Amikor a kevesebb több

Szabó Kitti, GE.
Korábbi cikkemben szót ejtettem a tervezés fontosságáról. Mégis előfordulnak az életben nem várt események, amikor gyorsan kell lépni, mert a helyzet nem tűr halasztást. Ilyen például egy csőtörés, beázás, vagy egy más, azonnali cselekvést követelő lakáskár.
Ház

„Újratervezési üzemmód”

 
Amikor kijön a szakember, máris látjuk lelki szemeink előtt a felvert járólapokat, lebontott vakolatot és abban a szent pillanatban újratervezésre kapcsol az agyunk.
Elkezdünk ábrándozni az új burkolatról, a legmodernebb bútorokról és a hiányzó eszközökről. Higgadtságunk megőrzése nagyon fontos ezekben a pillanatokban. Korábbi terveinkről ilyenkor véletlenül se mondjunk le vagy feledkezzünk meg.
 
Egy ilyen káreseményre is mindig van megoldás. A bontás hevében ne értékeljük túl a helyzetet. Ha az volt az elképzelésünk, hogy később nagyobb átrendezésbe vágjuk a fejszénket, akkor a meglévő feladatunkat minél idő-, és költséghatékonyabban oldjuk meg.
hirdetes
 

Előtérben a valós céljaink

 
Értem ez alatt, ha tágasabb konyhára vagy fürdőszobára vágyunk, de erre sem az időpont, sem az anyagi helyzetünk nem alkalmas, és a terveink között sem most szerepel az átrendezés, elégedjünk meg kevesebbel, persze csak átmenetileg. Fontos előtérbe helyezni valós céljainkat, és mindenképpen ebbe az irányába való haladást kell erősíteni. Így nem fogjuk feleslegesen kiadott forintoknak érezni a korábbi javításra költött összeget. 
hirdetes
 

Sok kicsi sokra megy

 
Nagyobb átalakításra szánt megtakarításunkat lehetőleg tartsuk meg, a váratlan helyzetekre külön gondoljunk. Manapság kisebb, akár havi 5.000 Ft félrerakásával is tudunk biztonsági alapot képezni, amely megfelelő formában, állami támogatással, betéti kamattal - vis maior helyzetekre is megfelelő védelmet nyújt, meglévő megtakarításunk/biztosításunk mellett.
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kenyérlángos

A kenyérlángos valójában a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban... Tovább

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás