Most te is megismerheted a legáltalánosabb hibákat a takarítás során!

hirdetes

A legáltalánosabb hibák a takarítás során

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan azt gondolják, hogy a dolgok tisztán tartása egyszerű feladat, pedig számtalan hibát követünk el a takarítás során. A következőkben bemutatjuk a legáltalánosabb hibákat, amiket mindenképp el kell kerülnöd, ha tökéletes végeredményre vágysz! 

Most te is megismerheted a legáltalánosabb hibákat a takarítás során!

Nem természetes tisztítószereket használsz

Régen számtalan természetes tisztítószert használtak nagyanyáink, ám az utóbbi időben sajnos egyre több vegyszert alkalmazunk a takarítás során. Pedig ezek a tisztítószerek nem feltétlenül hatékonyabbak a természetes szereknél. A szódabikarbóna és az ecet is kifejezetten jó választás lehet a takarítás során, hiszen számtalan területen alkalmazható ez a két természetes csodaszer.

 

Nem rendszerezel

Bár ez nem kifejezetten takarítási hiba, de ha nem rendszerezed a dolgaidat, akkor sokkal lassabb és körülményesebb lesz a takarítás időtartama. Mindennek legyen meg a helye az otthonodban, így sokkal könnyebb lesz elkerülnöd a rendetlenséget, és gyorsabban fog menni a takarítás is, ha tudod, hogy hol a helye a tárgyaknak.

hirdetes

 

Napos időben kezdesz ablakot pucolni

A legtöbben napos, kellemes időben állnak neki az ablakpucolásnak, ami nem helyes, hiszen így a végeredmény valószínűleg nem lesz igazán szép. Hogy miért? A nagy melegnek, a nap sugarainak köszönhetően a tisztítószer könnyedén rászáradhat az ablakra még azelőtt, mielőtt letörölnéd róla, így az ablak könnyedén csíkos maradhat.

Most te is megismerheted a legáltalánosabb hibákat a takarítás során!

Nem végzel rendszeresen nagytakarítást

hirdetes

Ha azt szeretnéd, hogy mindig tiszta, rendezett legyen az otthonod, akkor nem csupán felületes takarítást kell végezned, hanem időközönként egy nagytakarítást is érdemes beiktatnod. Ilyenkor minden kis sarkot érdemes megtisztítanod, kitakarítanod.

 

A megtisztítandó felületre fújod a szereket

Könnyedén tönkreteheted a bútoraidat, ha közvetlenül arra fújod a szereket. Érdemes ezért inkább a rongyra vagy papírtörlőre fújnod a tisztítószert, bútorápolót, így elkerülheted ezt a problémát. 

 

Nem hagyod állni a tisztítószereket

Ha rögtön letörlöd a tisztítószereket, szinte semmi sem történik, hiszen így csak az apró szennyeződéseket törlöd le. Ha pár percig hagyod hatni a tisztítószereket, sokkal hatékonyabb lesz a munkád. Ez főleg a konyhában és a fürdőszobában fontos.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 143

Átlagos értékelés: 5.0