notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ilyen az az asküvő, amire sneki nem tudna nemet mondani

hirdetes

Az esküvő, amiről mind álmodunk

SFV

Te is kislánykorod óta álmodozol a tökéletes esküvőről és alig várod a nagy napot? Vagy éppen azoknak a táborát erősíted, akik azt mondják, biztosan soha nem mennek férjhez, mert manapság úgy tapasztalják, hogy ez nem más, mint egy idióta szerződés, amely puszta formalitás és több kára van, mint haszna? Bármelyik tábort is erősítsd, a mostani cikkemben egy olyan esküvőt mutatok be, amelyen Te is szívesen részt vennél.

Tökéletes esküvő

A tökéletes pár


Mi is lehetne az első szempontunk, ha nem az épp életüket összekötni kívánó emberek? És hogy milyenek ők, akik tényleg hisznek abban, hogy boldog házasok lesznek? Ők bizony végtelenül őszinték egymással és ezt az egész hercehurcát azért csinálják, mert egymás mellett akarnak kikötni. És hogy mitől lesznek ők a legszebbek? Nem attól, hogy tökéletesen passzol a ruhájuk és nem is attól hogy egy csomó sablonos álomszerű mondattól csöpög az esküvői beszédük, hanem attól, hogy ott akarnak lenni, ahol vannak és azzal, akivel akarnak. Ha ahhoz mész hozzá, akihez akarsz és akit úgy érzel, a világ egyik legnagyobb vesztesége lenne elveszíteni, vagy aki elhiteti veled, hogy bár egyedül születsz és egyedül halsz meg, a köztes időben mégis van értelme valakivel megosztani mindent, akkor mi lehetne rossz?


A tökéletes ruha


A tökéletes ruha nem kell, hogy hercegnős legyen, nem kell, hogy kellőképpen takarjon és csak a legelőnyösebb vonásaid mutassa. Sőt, még az sem lényeg, hogy fehér legyen (Jó, jó, a fehér szép. A menyasszonyi ruha viszont eredetileg azért fehér, mert a szűziességet jelképezi, a fátyol meg azért van, mert anno csak a boldogító igen után láthatta az ara arcét a kedves férj. Valljuk be, azért ezek a hagyományok már aligha aktuálisak a legtöbb esetben.). De akkor mi a lényeg? Bár a fentieket tekintve, ha a tökéletes pár megvan, akkor akár otthonkában is férjhez mehetünk, a ruhára azért mégiscsak sokat adunk. Válassz hát olyat, amiben igazán jól érzed magad! Vehetsz fel hercegnős habos-babost tornacipővel, sellőfazonút tűsarkúval, kiskosztümöt topánkával, paszományos öltönyt lakkcipővel. Légy szimpla és elegáns, extravagáns és merész, vagy csak egyszerűen szolid és kényelmes. Ha már ez a Te nagy napod, akkor válassz olyan szettet, ami igazán Te vagy!

hirdetes


A tökéletes helyszín


Hogy hol a legjobb az esküvő? Valami olyan helyen, ami annyira emlékezetes, hogy meghat és azt mutatja, hogy ez nem egy egyszerű szerződés. Én ezért például a városházát tuti kihagynám. Szívesebben esküdnék a saját otthonomban, ahol kényelmes, meleg és csak a miénk – az anyakönyvvezető, pedig ide is eljön. Ha viszont ennél emlékezetesebbet szeretnél, lehet akár az első randitok helyszíne, egy hely, amit igazán mesebeliként éltetek át, vagy ahová mindig is el szerettetek volna jutni és esetleg szívesen magatokkal cipelnétek a tervezett vendégsereget is, ha van ilyen.

hirdetes


A vendégsereg


Hogy ki az, akit meg kell és illik meghívni az esküvőre? Ez kettőtök szerződése, fogadalma, esküje. Így azért sem vétózhat meg senki, ha rajtatok és a tanúkon kívül senki mást nem hívtok meg. Ha mégis, akkor a tökéletes esküvőn csak olyan emberek vannak, akik hatalmas veszteségként élnék meg, ha nem lehetnének ott, és Ti is, ha ők nem jönnének el. Ha ez csak a közeli családot jelenti, akkor csak ők, ha a teljes baráti társaságot és grande famíliát, akkor ők. Teljesen mindegy, csak mindenki akkor és ott legyen, ahol és amikor lenni akar!


A szervezés


A szervezés a legnagyobb agybaj az egész esküvő körül. Ha ici-picit terveztek, akkor akár egyedül is megpróbálhatjátok, de ha hatalmas nagyot, akkor valószínűleg Ti sem akarjátok, hogy az idegsejtjeitek tropára kopjanak a nagy napra, így érdemes segítségül hívnotok egy rendezvényszervezőt. A Zsidai például Budapesten kis létszámú esküvő szervezésében is segítségetekre lehet. A lényeg, hogy okosan mérjétek fel a saját képességeiteket és igényeiteket!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Tovább a lexikonra
Audreys Stílusok