notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a leggyakoribb álmok!

hirdetes

Ez a 8 leggyakoribb álom: tudtad, hogy mit jelentenek?

NA

Az álomfejtés témája régóta érdekeli az emberiséget, nem véletlenül. Az álmok mélyebb jelentésének megismerésével felismerhetjük, hogyan érezzük magunkat, miken gondolkozunk, ezáltal is elősegítve az önismeretet. A cikkünkben kiderül, mi a 8 leggyakoribb álom!

Álomfejtés

Álmok esésről, zuhanásról

Nagyon gyakoriak a nagy magasságból való lezuhanásról szóló álmok. Bár létezik egy népszerű mítosz, miszerint ha álmodban földet érsz, a valóságban meghalsz, ez természetesen nem igaz. 
Tehát mit is jelenthetnek valójában az esésről, zuhanásról szóló álmok?

Sok álomértelmezés és tanulmány szerint a zuhanásról szóló álmok annak a jele, hogy valami nem megy jól az életében. Ez azt sugallhatja, hogy például át kell gondolnod egy választást, döntést vagy változtatnod kell az életed valamelyik területén. A félelem szimbóluma is lehet.

Álmok a nyilvános meztelenségről

Volt már olyan kínos álmod, amikor ádámkosztümben jelentél meg az iskolában vagy a munkahelyeden? Ne aggódj. A meztelenségről álmodni aligha szokatlan jelenség.
A nyilvános meztelenségről szóló álmok azt jelezhetik, hogy hamisnak érzed magad, vagy félsz attól, hogy felfedd a tökéletlenségeid és hiányosságaid.

Álmok az üldözésről

Azok az álmok, amelyekben egy ismert vagy ismeretlen támadó üldöz, különösen ijesztőek lehetnek, azonban sokan tapasztalnak ilyen típusú álmokat. De mit mondanak ezek az álmok arról, ami az elmédben zajlik?

Az álomszakértők gyakran azt gondolják, hogy az ilyen álmok azt jelentik, hogy megpróbálsz elkerülni valamit a mindennapi életedben illetve, hogy el akarsz menekülni saját félelmeid vagy vágyaid elől.
A kulcs annak megértéséhez, hogy mit jelenthet egy ilyen álom, részben az üldöző személyétől függ. Ha az:

•    Egy állat: Lehet, hogy elbújsz saját haragod, szenvedélyed és egyéb érzéseid felől.

hirdetes
•    Ismeretlen üldöző: Ha az üldöződ egy titokzatos, ismeretlen személy, ez egy gyerekkori élményt vagy múltbeli traumát jelenthet.
•    Ellenkező nemű: Ez azt jelenti, hogy félsz a szerelemtől, vagy egy múltbeli kapcsolat kísért.

Álmok a fogak elvesztéséről

Mit jelentenek az álmok, melyekben kihullanak a fogaid? A fogak elvesztéséről szóló álmok többféle jelentéssel bírhatnak.

Lehet, hogy aggódsz például a vonzerőd, megjelenésed miatt. De aggódhatsz a kommunikációs képességed miatt, vagy tartasz attól, hogy valami kínosat mondasz. 
"Ha kihullanak a fogaid, elveszíted a személyes erődet és az önérvényesítő, határozott és önvédő képességedet." – mondja egy szakértő.

Álmok a haldoklásról, halálról

hirdetes

A halál az álmok másik gyakori témája, amely különösen ijesztő lehet. Van, hogy egy szeretett személy haláláról álmodunk, vagy akár magunk is meghalunk az álmunkban. A népszerű álomértelmezések szerint az ilyen álmok a változás miatti szorongást vagy az ismeretlentől való félelmet tükrözik.

„A halálhoz hasonlóan a változás is ijesztő lehet, mert nem tudjuk, mi van a változás „túloldalán”, ezért az álmodó elme egyenlőségjelet tesz a változás és a halál között” – véli Lauri Loewenberg álomszakértő.

Loewenberg azt is gondolja, hogy egy szeretett személy haláláról szóló álom hasonló félelmet tükrözhet a változástól való félelemről, különösen a gyermekeinket illetően. Ahogy a gyermek felnő, a szülő elméje azon kezd tűnődni, hogy hová tűnt a gyermek fiatalabbik, gyermekibb változata. A haldoklással kapcsolatos álmok tehát egyfajta gyászt is tükröznek az idő múlása miatt.

Álmok a hűtlenségről

Hihetetlenül szorongató lehet az az álom, hogy a házastársad vagy partnered megcsal valaki mással. Egyes esetekben az emberek még azon is gondolkodnak, hogy az álom valóban igaz-e. Ha azt álmodjuk, hogy partnerünk hűtlen, az azt jelenti, hogy ez megtörténhet? Vagy ez már megtörténik?

Bár ezek az álmok a hűtlenségtől való félelmet tükrözhetik, az ilyen álmok valószínűleg nem azt jelentik, hogy a házastársad, szerelemed megcsal, vagy megfog.

„Ez egy újabb „mi lett volna, ha” álom – a valóság határait teszteled vele” – mondják a szakértők.

A hűtlenséggel kapcsolatos álmok a bizalommal, a hűséggel és a kommunikációval kapcsolatos problémákat jeleznek egy kapcsolatban. Tehát, ha te vagy partnered megcsalt az álmodban, akkor egyikőtök jelenleg nem azt kapja meg, amire szüksége van ebből a kapcsolatból.

Álmok a repülésről

Sokan álmodnak a repülésről. A repülős álmok izgalmasak, sőt felszabadítóak is lehetnek, de néha egészen ijesztőek is (főleg azoknak, akik félnek a magasságtól).
A repüléssel kapcsolatos álmoknak gyakran két nagyon különböző oldala van. Képviselhetik a szabadság és a függetlenség érzését. Másrészt jelezhetik az élet valósága elől való menekülés vágyát is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód