notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Álmennyezetek Luxus kivitelben

hirdetes

Álmennyezet különlegességek extravagáns otthonokba

Piszter Henirett

Unod már a mennyezetet, ami körülvesz? Változtass rajta! Íme néhány extravagáns megoldás a mennyezet kialakítására. Lehet íves, kazettás, üveg, vagy dísz faberakással tarkított. Csak a fantáziád szab határt! 

Extra berakás egylépcsős álmennyezetbe átfogalmazva a címet

Az egylépcsős álmennyezet a legegyszerűbb fajtája ennek, amit úgy alakíthatunk különlegessé, ha feldobjuk egy keskeny szegéllyel, ami eltérő színű, textúrájú. Lehetőleg válasszunk olyat, ami megjelenik máshol a helyiségben, hogy az összhatás harmonikus legyen a végén, a káoszt elkerülve. Vékony LED fénycsíkkal már meg is van a hangulatvilágításunk, ha pedig spotok is kerülnek a süllyesztett részbe, akkor az egyszerűnek indult álmennyezet teljes és érdekes lett!

Extra berakás egylépcsős álmennyezetbe átfogalmazva a címet

Az álfal – mennyezet kombináció is gyönyörűen kiemeli a tervezett részt. A megszokott gipszkarton mellett sokféle más anyagból is jól mutat, például üvegből, vagy lakkozott felületű bútorlapból. Mögé és bele is lehet építeni világítást, ehhez viszont mindenképp tervező segítsége szükséges, hogy a várt eredményt kapjuk végül!

Extra berakás egylépcsős álmennyezetbe átfogalmazva a címet

Nagyobb méretű nappalikba, társalgókba ajánlok olyan álmennyezetet, ami minimum három lépcsős szerkezetű, stukkóval körbevett. Világítást elrejthetünk több féle módon benne, hogy este is különleges hangulatot árasszon. A spot lámpa kötelező tartozéka, amit elegánsan elhelyezhetünk több szintes álmennyezet esetében akár az egyik sor közepén is. Igazán nívóssá azzal tehetjük, ha a stukkókkal körbevett legbelső szint kap egy árnyalatot. Ilyenkor érdemes olyat választani, ami megjelenik a bútorokban, függönyben, vagy a falon bármilyen formában. Mivel alapjában véve fehér színű, ezért anyagában, egyszerűségében szép. Ehhez nagyon jól illeszkednek barokkos formák, cifra formák, anyagok.

hirdetes
Extra berakás egylépcsős álmennyezetbe átfogalmazva a címet

Az íves alakzatok a belsőépítészetben minden esetben több odafigyelést jelentenek, legyen szó álmennyezetről, oszlopról, fabetétről, fémről, vagy kidomborodó kerámiáról. Ez az álmennyezet esetében is így van. Ahhoz, hogy szabályosat alkossunk professzionális kivitelezésre van szükség. Minél több ív jelenik meg mennyezetünk felületén, annál költségesebb és izgalmasabb a látvány. Érdemes a beépített fényeket és lámpatesteket is szokatlan módon elhelyezni az ívek vonalában, hogy ezzel is kiemeljük szépségét. Akkor ajánlom, ha általában az izgalmas megoldásokat keresed!

hirdetes
Extra berakás egylépcsős álmennyezetbe átfogalmazva a címet

Szokás a régit újjá varázsolni, részben megtartani és új tartalommal tölteni meg. Ilyen a mennyezetek esetében a kazettás variáció modern építőanyagokból. Bonyolultsága miatt mindenképp olyan szakembert kell megbízni kiépítésével, aki gyakorlott ebben, akkor is, ha várni kell rá hónapokat. A több szint kialakítása, stukkók szabályos elhelyezése, méretre szabása, világítás kialakítása és a szegély mennyezet, amibe végül kerül az alkotás sok hibalehetőséget rejt magában, viszont páratlan látvánnyal gazdagítja megálmodója otthonát! Egy kristálycsillár a közepébe és a fényűző mennyezet elkészült!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

High tech lakberendezési stílus

A „high-tech” egy építészeti stílus. Olyan acél és üveg épületeket... Tovább

Nagytakarítás

Tavasszal és ősszel szoktunk nagytakarítást végezni otthonunkban, amikor nem csak az... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet