notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Párizsi otthon és a "gypsy style"

hirdetes

Álmaim otthona: Párizs

Ságodi Anikó

 Új cikk sorozatunkban hétről hétre ellátogatunk egy-egy otthonba a világ különböző pontjain. Megnézzük, milyen egy polgári otthon az Egyesült Királyságban vagy azt, hogy férnek el kishelyen is a kínai lakásokban. Most megnézzük milyen az a 2012-es gypsy style.

 
Álmaim otthona Párizs

 

Párizs szívében Iren és Thomas Cohen otthonába lesünk be ezúttal. A pár otthonának stílusát a spanyol Elle egyszerűen csak „gipsy style”-nak nevezi, ami mindent elmond két szóban. Színek kavalkádja, az egyszerű formáktól a bonyolultakig modern elemekkel fűszerezve. A játékosság nem csak a tulajdonosok személyiségéből adódik (egyébként gyermek ruházati üzletük van), hanem két kislányuk jelenlétéből is. Vidámság és frissesség lengi be a lakást, az embernek az az érzése támad, hogy szívesen benézne minden kis zugba. Na meg be is költözne.
 
Minden egy kilátással kezdődik, ahol egyenesen az Eiffel toronnyal nézünk farkasszemet. Ha ez nem lenne elég indok, ott vannak Párizs utcái, a szomszédos épületek szépsége.
 
Álmaim otthona gypsy style Párizsban
 
A nappali igazi eklektika: régi és új tárgyak találkozása, ami egyben a régi és új stílusok egyvelegét alkotják meg. Középpontjában a felújított csupasz fehér kandalló áll, amit képekkel és polcokkal szegélyeztek. A vendégek mindent alaposan felmérhetnek, itt aztán nem lehet a rendetlenséget elrejteni, de pont ettől annyira otthon szagú. 
hirdetes
 
Álmaim otthona gypsy style Párizsban
 
A hálószoba egyszerre három funkciót is ellát a tér felosztásával. Egyrészt ott az olvasó terem , amit Eero Aarnio buborék széke tesz teljessé. A könyvespolc mögött , ami egyben térelválasztó is, lapul az öltöző sarok. A fehér falak és masszív tölgyfa padló kontrasztját  a képek és néhány apróság szín kavalkádja töri meg. 
 
A konyhát csupán egy pult választja el az étkezőtől. A fehér falak és bútorok kiemelik a színeket, főleg a Smeg hűtő rikító rózsaszínjét. Nem is tudok szó nélkül elmenni mellette, nagy kedvencem a Smeg retró hűtői, tűzhelyei. Olyan darabok, amik mellé szinte nincs is szükség másra, hiszen a többi szekrény és kiegészítő eltörpül mellette.
 
A konyhát csupán egy pult választja el az étkezőtől. A fehér falak és bútorok kiemelik a színeket, főleg a Smeg hűtő rikító rózsaszínjét. Itt muszáj megemlítenem nagy kedvencemet, a Smeg retró hűtőit és tűzhelyeit. Olyan darabok, amik mellé szinte nincs is szükség másra, hiszen a többi szekrény és kiegészítő eltörpül mellette. 
hirdetes
 
Ebben a lakásban újabb példát láttunk arra, hogy a látszólag döntésképtelenséget tükröző fehér falak, üres rajzlapként szolgálnak a lakberendezésben. Azt és annyit pakolunk rá, amennyit szeretnénk. Cikk sorozatunk első részeiben megtanultuk a régi és újat kombinálni, ebből tanuljuk meg a „kupis” giccsesség és ízlésesség közötti vonalat megtalálni.
 
Hogy tetszik ez a párizsi lakás? Mond el Facebookon!

Forrás: www.elle.es

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ottomán

Az ottomán egy török eredetű, díványszerű, ovális támlájú ülőbútor Tovább

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Tovább a lexikonra
Nappali