notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Látogatás egy klasszikus és modern otthonba Londonban!

hirdetes

Álmaim otthona: London

Ságodi Anikó

 Új cikk sorozatunkban hétről hétre ellátogatunk egy-egy otthonba a világ különböző pontjain. Megnézzük, milyen egy polgári otthon az Egyesült Királyságban, hogy férnek el kishelyen is a kínai lakásokban, vagy hogy hogyan él egy francia művész Párizs szívében. Most valami különlegesség következik, a modernizmus és az angol hagyományok találkozása Londonban. Járjuk végig szobáról szobára, és csenjük el az ötleteket!

Álomotthon London

 Házigazdánk Harriet Anstruther designer, aki férjével és lányával osztozkodik a 19. század közepén épült lakáson. Úgy újították fel az épületet, hogy meghagyták a tradicionális vonalait. A modern és hagyományos stílus kéz a kézben jelenik meg, régi bútorok és modern művészeti alkotások, merész színek és fehér falak párosításával találkozunk az egész lakásban. 

 

Álomotthon London, Anglia

 

A fehér fal nem a döntésképtelenségünk eredménye - szögezi le a Harriet. Döntése szándékos: egyrészt megnyugtatja, másrészt pedig kiemeli az építészeti megoldások gyönyörű vonalait. 
 
Az egybe nyitott, tágas konyhában és étkezőben, fehér márvány bútorokkal és lakozatlan sárgarézzel találkozunk, amik cseppet sem praktikusak, de ezzel a tervező régi vágyát valósította meg. Gyönyörű és letisztult formák találkozása ez.
 
Álomotthon London, Anglia
 
A családi nappali egyedisége az angolos szabályszerűségnek ellentmond, a házigazdák igazán személyiségének megnyilvánulása az élénk, telt színekben. A kényelmes angol kanapé szinte keretbe foglalja a fehér bőr puffot, ami az olasz tervező, Gaetano Pesce munkája. De a másik helyiség is izgalmas: kandalló fölötti folklore portrét két oldalról ölelik át a széles fekete-fehér csíkokkal behúzott kanapék. A fedetlen hátoldaluk bepillantást enged abba, hogyan néztek ki azelőtt.
hirdetes
 
Álomotthon London, Anglia
 
Amerre csak nézünk műalkotások sokasága, olyan régi alkotások, mint Wellington herceg rézkvarca jól megfér olyan kortárs darabokkal, amelyeket a tervezőnő - révén hogy ő maga is művészeti iskola hallgatója volt - saját maga gyűjtött össze az évek során.
 
A kőből készült lépcsőház nem csak a nappaliba, de a dolgozó szobába is vezet, ami ahogy a tulaj fogalmaz, egy cseppnyi konzervativizmus. A félig a teraszra épült szobának egy félreeső zugában kapott helyet, ékessége a Forsanetti fekete-fehér mintás tapétája.
 
Álom otthon London
 
A fő hálószobába érve a rácsos tapétával és az élénk rózsaszín damaszttal már kezdjük azt hinni, hogy egy klasszikus szoba következik, a meglepetést a fürdőben találjuk: a pink színű mennyezeti világítás minden csak nem klasszikus.
hirdetes
 
Álom otthon London
 
A két vendégszoba igazán otthonos a kék és fehér kombinációval, míg a fehérben úszó legfelső lányszoba egyszerre barátságos, és tökéletesen szeparált a ház többi részétől.
 
Álom otthon London
 
Ebben a térben a kulcsszó az egyensúly. A két legjobb dologból, a modernizmus és a klasszikus stílusból, kapunk egyszerre, a megfelelő dózisban. Ez az a hely, ahol megfér egymással a manapság olyan divatos, egybe nyíló konyha és étkező, a saját dolgozó szobák luxusával. 
 
Egyszerre élhető és nagyon ütős enteriőrt alakítottak ki. Pont megtalálták a túldíszítettség határát, így elkerülték a zsúfoltságot is. 
 
További inspirációért, nézd meg képgalériánkat is!
 
Álomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon LondonÁlomotthon London

Forrás: www.nytimes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok