notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Carol Fertig designer new yorki otthonában nézzünk szét

hirdetes

Álmaim otthona: New York- Manhattan

Ságodi Anikó

 Ezúttal Carol Fertig otthonába látogatunk. Az 1920-as végén épült házra az üzleti negyedben talált rá, ahonnan egyenes kilátás nyílik az East Riverre, a Hudson-folyóra és a képzőművészet remek épületeire. Kevésbé indult szerelemnek az új lakás, de a nyüzsgő városrész mára szíve csücske lett oly annyira, hogy még a hétvégéket sem tölti vidéki házában szívesen. Igaz, eddig még csak albérlőként él itt.

Álmaim otthona: New York- Manhattan

 A designer kész ötletekkel merült el a lakberendezésben, bútorai többségét előző loft-jából hozta át, mindennek talált helyet. Két fő cél lebegett a szeme előtt: egyrészt előző lakásával ellentétben, nagy teret engedett a dolgozó szoba kialakításának, másrészt rengeteg tároló helyre volt szüksége. Ehhez a Can-Am egész falon végigfutó szekrényeit hívta segítségül, amik belső tere a benne tárolt tárgyak elhelyezéséhez igazítható. 

 

Álmaim otthona: New York-Manhatten

 

Álmaim otthona: New York-Manhatten

Nappalija ékessége a falon futó, saját készítésű arannyal fújt levél dekoráció.

 

Gyűjtőnek vallja magát, aki szeret összeszedni mindent, de ezzel ellentétben nem szereti folyamatosan bámulni őket. Rajong az antiktárgyakért, mindig megtetszik neki valamilyen „újdonság”. Utazásai során gyakran hoz haza apróságokat, amik szinte életrajzi könyvként szolgálnak: mindenről eszébe jut egy érzés vagy élmény. Ilyen a könyvtár falitáblája is, amin összegyűjtötte eddigi életét képekben. 
hirdetes
 
Álmaim otthona: New York-Manhatten
 
 
 
Stílusát „Gusztáv korabeli modernizmusnak” nevezi. Személyiségét leginkább a lakásban használt falszínek fejezik ki: a terek nagy részét Dekor fehérre festette, míg a sötét, fény nélküli könyvtárszobát Tangeri Álomra, a háló pedig a nyugalom szigete lett.
 
Álmaim otthona: New York-Manhatten
 
Álmaim otthona: New York-Manhatten
 
A legfontosabb konklúziónk Carol lakásával kapcsolatban az, hogy ha csak bérelünk egy ingatlant, még mindig nyúlhatunk olyan megoldásokhoz, amik látványos eredményt hoznak. Nem szükséges fúrnunk, faragnunk, festenünk ahhoz, hogy kifejezzük személyiségünket.
 

Hogyan csináljuk?

 

Játék a szövetekkel: az albérlők legjobb barátja a textilek és szövetek. Az indiai mintás takaróval új életet lehelhetünk a már kevésbé mutatós szofánkba, a hálóban pedig használjuk különböző színű és mintájú párnákat. Tökéletes választás lehet a megfordítható párna, amivel két teljesen különböző stílust próbálhatunk ki. 
hirdetes
 
Játék a bútorokkal: A olyan szobor-szerű bútorokkal, mint a Palul Mayen koktélpult vagy a Bruno Mathsson bordázott szék egyedi karaktert kölcsönöz a helyiségnek, és magára vonja a látogató figyelmét. 
 
Játék az fényekkel.:A lámpa fényének nem feltétlenül kell visszafogott fehérnek lennie. Nézzük csak meg  Fertig függőlámpája a hálóban vagy a fűzér-szerű vintage padló lámpát a nappaliban.
 

Forrás: www.elledecor.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Kerti pavilon

Kerti ház, amelyet szórakozás, pihenés, hűsölés céljára építettek. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba