notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ajtókat és ablakokat a téli időjárás alaposan próbára teszi. Amikor beáll a jó idő, érdemes időt fordítani a karbantartásukra, így jó pár évvel megnövelhető az élettartamuk. Ajtók és ablakok tavaszi karbantartása, nyílászárók karbantartása

hirdetes

Ajtók és ablakok tavaszi karbantartása

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az ajtókat és ablakokat a téli időjárás alaposan próbára teszi. Amikor beáll a jó idő, érdemes időt fordítani a karbantartásukra, így jó pár évvel megnövelhető az élettartamuk.

Az ajtókat és ablakokat a téli időjárás alaposan próbára teszi. Amikor beáll a jó idő, érdemes időt fordítani a karbantartásukra, így jó pár évvel megnövelhető az élettartamuk. Ajtók és ablakok tavaszi karbantartása, nyílászárók karbantartása

 

 

 

 

 

 

Ajtók és ablakok karbantartásának menete

 
A régebbi típusú, külső és belső szárnnyal szerelt nyílászárók karbantartását alapos tisztítással kezdjük. Langyos vízbe mártott nedves ruhával töröljük le az egész, télen rárakódott port és koszt. 
 
A takarítás közben megtaláljuk a megsérült, pergésnek indult festéket.  Ezt a meglazult festéket le kell csiszolni és ki kell javítani. Ezek az ablakok többnyire valamilyen zománc festékkel vannak festve, ha tudjuk mivel, akkor azzal a festékkel kell két vékony rétegben javítani. Az első sor festést száradás után finoman megcsiszoljuk, majd portalanítás után még egy réteget kenjünk rá.   
hirdetes
Amennyiben nem tudjuk, milyen festékkel van festve a nyílászáró, vizes alapú festéket kell használni, mert az bármelyikre tapadni fog és nem oldja fel a régi festést.
 
A megmaradt festéket alaposan zárjuk le, jó lesz az őszi karbantartáskor is. A festésjavítás rendkívül fontos, mert a nap UV sugarai nagyobb kárt tesznek a fában, mint a víz.
 

Ajtók és ablakok karbantartása - vasalatok

 
Ezek a nyílászárók általában nem rozsdamentes vasalatokkal vannak felszerelve. A téli csapadék és pára a rozsdásodás melegágya. Amint a jó idő hatására megszáradnak a vasalatok, már meg is indul a rozsdásodás. A háztartásban található szinte bármilyen olajjal orvosolhatjuk a dolgot. Juttassunk pár cseppet a zárba, a pántokra és mozgassuk meg azokat. Ezt addig ismételjük, még akadás mentesen nem működnek. A véletlenül lefolyt olajat töröljük le, mert ráragad a por. Ezek után jöhet az üvegtisztítás
hirdetes
 
Ezzel be is fejeztük a tavaszi karbantartást.
 
 
Tolnai Pál Tolnai Pál
 Ajtó-ablak szakértő
 Online tanácsadó
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Bútorok

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Karácsonyi szokások

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.7