notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak. A nagy rohanás, a tömeg mely a bevásárló központokban fogad bennünket, idegessé tesz mindenkit, és mire eljön a szent este... Ajándékötletek feng shui módra

hirdetes

Ajándékötletek feng shui módra

A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak. A nagy rohanás, a tömeg mely a bevásárló központokban fogad bennünket, idegessé tesz mindenkit, és mire eljön a szent este, belefáradunk az egész előkészületbe.
A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak. A nagy rohanás, a tömeg mely a bevásárló központokban fogad bennünket, idegessé tesz mindenkit, és mire eljön a szent este... Ajándékötletek feng shui módra
A karácsony ünnepe a szeretetről, az odafigyelésről  szól. Az ajándék nem a nagyságától, vagy az értékétől lesz a megfelelő.Ha azt szeretettel, és odafigyeléssel választjuk ki, az mindennél többet jelent.
 
Adok Önöknek néhány tippet, mellyel személyreszólóan szerezhetnek örömet családtagjaiknak, barátaiknak, szeretteinek.
 
Ha szeretnének igazán személyre szóló ajándékot választani, vagy készíteni, netán egy szép ruhadarabot szeretne vásárolni, vagy épp a megfelelő dísztárgyon gonolokodik, és nem tudja eldönteni a színét, formáját, anyagát melyik lenne a legmegfelelőbb, akkor segít Önnek a Gua szám kiszámítása.
 
GUA SZÁM - elsődleges vagy alkati szám; amely megmutatja a személy születési csillagának a tulajdonságait, ami a születési évben jelen volt, s amely az alaptermészetet és a képességeket határozza meg . 
 
Az egyes számokhoz az öt elem egyikét tudjuk hozzárendelni, amelyhez tartozó színek formák erősítenek bennünket, és környezetünket.
Ennek segítségével könnyebb kiválasztani a megfelelő darabot.
 

Hogyan is számoljuk ki a Gua számot?

 

A gua szám kiszámítása: 

 
Férfiaknál: 
1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6 
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4 
(Fontos, hogy ha olyan személynek választunk ajándékot Gua szám szerint aki 2000 után született, akkor 9-ből kell kivonnunk a számot. Ez érvényes mind a női, mind a férfi Gua szám számításánál!)
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban az úr gua száma 4 lesz (4-es fa). 
Nőknél: 
1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet.Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6 
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4 
3. Majd következő lépésben : Megnézzük, hogy a kapott számhoz mennyit kell hozzáadnunk hogy 15 legyen. Pl. 4 + 11 =15   Jelen esetben 11 –et kell hozzáadnunk. Ha a szám két jegyű, akkor összevonjuk, és így kapjuk meg a 2-es fold Gua számot. Jelen esetben a hölgy Gua száma 2-es fold.
 

Az egyes számokhoz, elemekhez tartozó színek, formák, és anyagok a következők: 

 
• Tűz elem  száma: 9-es. 
• Színei, formái: Piros, bordó, lazac színek, ezek árnyalatai, hegyes háromszögű formák, embert állatot ábrázoló szímbólumok.
Anyagai: Kagylók, és műanyag.
• Föld elem számai: 2, 8, 5
• Színei, formái: sárga, barna, narancssárga színek, ezek árnyalatai, négyszögletes formák.
Anyagai: kövek, ásványok, homok, agyag.
• Fém elem számai: 6, 7
• Színei, formái:  Fehér, szürke, fém színek, ezek árnyalatai, kerek, íves formák, 
Anyagai: fémek.
• Víz elem száma: 1-es
• Színei, formái: Sötétkék, fekete színek, ezek árnyalatai, hullámzó formák.
Anyagai: folyadék, tükör, üveg.
• Fa elem számai: 3, 4
• Színei, formái:  Zöld, világoskék színek, ezek ányalatai, álló téglalap alakú formák.
Anyagai: Növények, fák, textilek.
 
Személyes szám alapján, praktikus, a személyiséget erősítő ajádkékokat tudunak választani. A továbbiakban Megtudhatja, hogy az egyes számokhoz kapcsolódóan a választott személy, milyen személyiség jegyekkel rendelkezik.
 

Gua számok szerepe az emberi jellemekben

 

FA-elem = 3, 4

 

Karácsonyi ajándékötletek

A fa eleműek általános jellemzői: minden irányba mutató és terjedő energia szimbóluma is, mely a növekedés, gyors fejlődés, kiterjedés a magasságok, a teremtő erő és újító erő kifejezője is. Jellemzői még a: jóindulat, nagy dolgok jelölője is, naggyá válás, bőség és bőkezűség. Az illető tűr egy darabig, egyszer csak kirobban nagy erővel, mint a villám (ezért hozzá tartozik a menydörgés, átmeneti gyors vihar villámlással).
hirdetes
Kreatív tipus, fontos, hogy mindig legyen mit csinálnia, és amíg kreatív a munka addig érdekli csak, mert agya állandóan jár a kreativitásokon és azt mielőbb szeretné is megvalósítani. Mozgékony, optimista, pozitív, nyitott, kilóg a sorból , a különlegességeket szereti, jó szervező, lakberendező, építész, rugalmas, szereti az új dolgokat.
Mivel nem mindenki nyitott, ezért az ő nyitottságát tolakodónak vehetik némelyek, jó ha figyel a környezete érzéseire is, ellenálló, erős képzelet világgal rendelkezik. Ide tartozik még a tavasz, a kezdet, a virágzás ugyan akkor a rombolás is.
- a 3 gua számú fa egyén jellemzői: Ide vonatkoznak a fa általános leírásai és még: nyitott, extravagáns, vagy szokatlan különleges dolgokkal veheti körbe magát, mind tárgyak mind emberek szempontjából is. Jó ha aktivizálja, csiszolja kommunikációs készségét.
- a 4 gua számú fa egyén jellemzői: változó véleményét mindig az utolsó beszélgető partnerhez alakítja, az érzelmek fontosak számára, bizalomgerjesztőek, jó szervezők, mozgás fontos neki, sok terve van, egyszerre több dologgal foglalkozik.
 

TŰZ-elem = 9

 

Karácsonyi ajándékötletek

A hozzá tartozó személynek eléggé ellentmondásos jellemzői vannak. Energiát ad, szenvedélyes, lázba hoz, ugyanakkor felgyújthat, hirtelen lobbanékony. Melegével átmelegít de ugyanakkor fel is emészthet. Kifogyhatatlan energia forrás, ösztönző, lendületes és izgató, jellemző még rá a férfiasság, harciasság, erő, bátorság, agresszió.
De a nap tulajdonságai is megtalálhatóak nála: megvilágosodás, világos gyors gondolkodás, művészi hajlama érzéke van, szereti a szépet, a sok növényt, lehet, hogy több a laza kapcsolata, de kevesebb az igaz barátja.
A minőségi dolgokat szereti, jó a zenei érzéke, a kommunikációs eszközökhöz (tv-rádió) közel áll. Mivel jó a kommunikációs készsége ezért reklám szakmában, marketingben elöl jár.
 

FÖLD-elem = 2, 5, 8

 
Karácsonyi ajándékötletekA hozzá tartozó személy általános jellemzői mindhárom számban így vagy úgy de megtalálhatóak.
Biztos alapot nyújt, melyben szilárd és stabil jellemet mutat, melyben kemény munkával táplálja a családot. Titokzatos, sokszor megmagyarázhatatlan dolgai is vannak, de mások megsegítésére is hivatott.
Hozzá tartozik a fegyelem, törvény, keménység, kitartás, a becsület. Negatívuma a lassúság és a fejlődést vissza is húzhatja, leköthet, óvatos mozgást indukál. De jelképezhet ugyanakkor, gyarapodást, termékenységet.
A 2 gua számú föld egyén jellemzői: szakmai területen hangsúlyt kap a földdel kapcsolatos munka. Szelíd, segítőkész, oda adó jó férj, munkabírása jó, eladói munkakör, szociális munkák pl. ápolói is való hozzá, a földdel való érintkezés pl. séta a szabadban, jó neki.
Az 5 gua számú föld egyén jellemzői: igényli a sok információt, ezt be is gyűjti de így feszültség halmozódhat fel nála. Kapcsolataiban előfordulhat a nagy korkülönbség mindkét irányba. Közvetlen, oda figyel dolgokra és el is intéz amit tud. Ő a mindent tudó, mindent tudni akaró erős jellem, de uralkodó, makacs, csökönyös is tud lenni, határozott, minden úgy legyen ahogyan ő akarja, de közben sértődékeny is.
hirdetes
A 8 gua számú föld egyén jellemzői: nagy munkabírású, józan logikával rendelkezik, sok tapasztalatot gyűjt melyekből a tanultakat felhasználja, megbízható, egyszerű gondolkodású, zárkózott, új dolgoknak először ellenáll, más véleményt elutasít, az egyszerű, de érthető dolgokat szereti. Jogaiért harcol, munka területen lehet ügyvéd, bíró, kutató.
 

FÉM-elem = 6, 7

 
Karácsonyi ajándékötletekA fém elem általános jellemzői mindkét gua számú személyben megtalálhatóak. Az öt elem közül ez a legszilárdabb jellem, mely befelé mozduló energia, megszilárdít, összehúz. Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit, ezért önmagából is kihozza a szépséget, jóságot, erkölcsösséget. De negatív aspektusban lehet erőszakos és pusztító is, de ez ritkább esetben. Különben az üzleti siker és nyugalom kifejezője. Negativitása a túlzott verseny szellem.
A 6 gua számú fém egyén jellemzői: okos, tudja, hogy mit akar, vezető tipus, szigorú véleményén nehezen változtat, hagyomány kedvelő, igazságérzete fejlett, család centrikus. Szereti a kihívásokat s az ebben rejlő feszültségeket, stresszt, idealista, figyeljen oda, hogy amit mind valósítsa is meg, és mások akaratát is vegye figyelembe.
A 7 számú fém egyén jellemzői: szabad, független, nehezen kötelezi el magát, szereti az élet nyújtotta örömöket élvezni, társaság kedvelő, kedves, önnáló munkavégzésű, vezető tipus, a dolgaiba másnak nem enged bele szólni. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, vidám, szépérzéke fejlett, de gyűjtögető tipus, antik dolgokat is szereti, ügyesen elintéz mindent. Kicsit önmarcangoló tipus is, idő kell míg valakit kegyébe zár.
 

VÍZ-elem = 1

 
Karácsonyi ajándékötletekA víz rendelkezik a legfontosabb elemi energiával a feng shuiban, mivel a gazdagsággal, bőkezűséggel azonosítható. A mozgó vízenergia, mely minden rést teret kitölt s rengeteg éltető erőt "csít" termel az "élet vére" mondják az ősi kínaiak, minden élet feltétele.
Lehet lágy és csendes, mint egy kis patak, de lehet vad tomboló vihar is, a víz éltet mindent ami van, de türelmes kitartó munkájával a legkeményebb ellenállást (sziklát is megrepeszti). Jellemzői még az utazás, tájékozódás, fürgeség, mozgás, találékonyság, ügyesség, valamint a jó írás és beszédkészség, bölcs és intellektuális,de erőszakos is lehet.
Az ide tartozó személyeknek rengeteg az energiájuk, művészi készség, írói véna, kreativitás, jó hallású, lehet szenvedélyes, de nem hűtlen. Társaságban is egyedül érezheti magát. Ha túl sok a víz, vigyázni kell mert elönthet mindent.
 
Bízom abban, hogy ezekkel az ötletekkel hozzájárulhatok, ahhoz hogy a megfelelő ajándékot tudják választani szeretteiknek, és teljessé tudják varázsolni ezáltal az ünnep hangulatát!
 
Kívánok Önöknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és jószerencsében, szeretetben, boldogságban gazdag új esztendőt!
 
Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Absztrakt

Az absztrakt szó jelentése: elvont, formabontó. A művészetben és az építészetben a... Tovább

Medenceburkolat

A medence burkolására érdemes tartós anyagot választani, hiszen számos környezeti hatásnak... Tovább

Tovább a lexikonra