notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Airbnb-s szállásokon kamerázták a vendégeket

hirdetes

Airbnb-s szállásokról derült ki, hogy a tulaj kamerával figyeli a vendéget

Folyamatosan derülnek ki, hogy számtalan AirBnb-s szálláson lekamerázták a vendéget az ő tudta nélkül! Szobájában, sőt volt, hogy a fürdőszobában! Megesett, hogy a felvételt később pénzért adták el másoknak!

Airbnb-s szállásokon kamerázták a vendégeket

Sokféleképpen próbálnak tenni a titkos felvételek készítése ellen, de sajnos nem mindig sikerül teljesen megakadályozni.

 

Nemrégiben röppent fel a hír, hogy Dél-Koreában, egy szállodában videó felvételek készültek a vendégekről a tudtuk nélkül, melyeket mások pénzért cserébe megnézhettek. Az eset után többen mélyebben beleásták magukat a hasonló történetekbe. Az NLCafe korábbi hírei között több olyan eset is újra előkerült, amikor illegális felvételek készítése miatt kellett új szállás után néznie a bérlőknek.

 

A helyzet nem egyedüli, az USA-ban is rengeteg hasonló esetről számoltak be sajnos. A The Atlantic, Max Vest történetét osztotta meg olvasóival. A férfi Miamiban bérelt lakást az Airbnb-n keresztül, ahol néhány nap elteltével kamerát talált az egyik helyiségben. Természetesen nagyon megijedt, hogy valaki megfigyeli őt, de miután jobban szemügyre vette a kamerát meglátta, hogy a felvételek egy memóriakártyára kerülnek, így azt eltávolította, majd elhagyta a szállást.

hirdetes


Ezt követően természetesen jelentette a történteket a szolgáltató weboldalnak. Azt ígérték kivizsgálják az ügyet, végül a bérleti díj árát is visszakapta áldozatunk, de mégis úgy érezte, hogy nem kezelték kellő komolysággal az esetet és nem tettek meg mindent, ami elvárható lett volna, hiszen Max nem csupán egy csalás, hanem egy bűncselekmény áldozatává vált.

hirdetes

 

Sajnos a helyzet súlyosságának ellenére, a hatóságok nem avatkozhattak az ügybe.
Mivel az Airbnb, csupán egy közvetítő a tulajdonos és a bérlő között, így nem lehet számonkérni őket hasonló esetekben. Ugyan Max elment a rendőrségre, de őt akarták őrizetbe venni, hiszen a lakás kulcsai és a memóriakártya nála voltak, ez pedig lopásnak minősül. Ezenkívül a felvételek készítését nem tartották bűncselekménynek hiszen a szállásadó, saját otthonában helyezte el a kamerákat, így ez nem törvényellenes…

 

Lapozz egyet és nézd meg a többi esetet is, mikor egy Airbnb-s szálláson dugi kamerát találtak a vendégek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Nagytakarítás

Tavasszal és ősszel szoktunk nagytakarítást végezni otthonunkban, amikor nem csak az... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Tájak Utazás Videók