notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy hogyan nevelhetsz áfonyát a saját kertedben!

hirdetes

Így nevelhetsz áfonyát a kertedben

LK

Az áfonya nem egy olcsó mulatság, ha a boltban vesszük meg. Bemutatjuk, hogy hogyan termeszthetsz a saját kertedben áfonyát! 

Bemutatjuk, hogy hogyan nevelhetsz áfonyát a saját kertedben!

Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, és sokan nagyon szeretik az íze miatt, ráadásul süteményekbe is szoktunk belőle tenni, de a boltban nagyon drága még egy kis adag is belőle. Ha te is szereted az áfonyát, itt az idő, hogy ültess a kertedbe áfonya cserjét, így mindig kéznél lesz, amikor szívesen fogyasztanád.

Az áfonyának különböző fajtái vannak, ezért mindenképp tájékozódni kell egy kicsit az ültetés előtt. Annak megfelelően válassz a fajták közül, hogy milyen talaj van a kertünkben, hiszen erre nagyon érzékeny tud lenni az áfonya.

hirdetes

Néhány bogyós növény jobban értékeli a párás éghajlatot, és vannak, amelyek a nagy hidegben is egészen jól elvannak. Olvassunk utána, hogy mik az ideális talaj, és környezeti feltételek, és csak akkor fogjunk neki ültetni, ha ezeket biztosítani tudjuk.

Bemutatjuk, hogy hogyan nevelhetsz áfonyát a saját kertedben!

A talaj savasságát is ellenőrizzük, mielőtt beszereznénk az áfonya töveket. Az ideális savasság 4-5 között kell legyen, így már szépen fejlődik az áfonya. A bokrok sok napfényt, és jó talajt igényelnek.

Tartsuk be a megfelelő ültetési távolságot is, legalább 2 méter legyen a bokrok között, ha idővel nem akarunk elveszni az áfonyásban, és kényelmesebben akarjuk szedni.

hirdetes

A bokrokat ápolni kell, szükséges a trágyázás, a metszés, az öntözés és a gyomtalanítás is. A kék, egészséges, és ízletes bogyók július végén, augusztus elején érnek be, ekkor már fogyasztásra, és eltevésre is alkalmasak.


Nagyon fontos tudni, hogy az áfonyának heti 25 mm csapadékra van szüksége, ezért csak olyan területre ültessünk, ahol ezt biztosítani tudjuk számára.


Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti pavilon

Kerti ház, amelyet szórakozás, pihenés, hűsölés céljára építettek. Már az ókorban... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert