notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

függöny

hirdetes

A függöny, mint dekorációs elem

Józan Szilvia

Szinte nem is látni már olyan otthont, amin ne lenne függöny. Rengeteg színű, mintájú és méretű variáció közül választhatunk. Határt csak a pénztárcánk szabhat. A függöny a házak többségében egyszerű függönynek tűnik, de most megmutatjuk, hogyan teheted dekorációs elemmé, ami feldobja a ház bármelyik helységét.

A függöny, mint dekorációs elem

 

A földig érő függöny

 

Ha dekorációs elemnek használjuk a függönyt, akkor nagyon szép megoldások készíthetők, ha földig hagyjuk leérni a függönyt. Ez még abban az esetben is legyen földig érő, ha maga az ablak nem ér le addig.

 

barna földig érő függöny

 

földig érő függöny

 

Sötétítő függöny

 

A rolók és reluxák világában ma már nem olyan gyakran használunk sötétítő függönyöket. De ha a függönyt úgy szeretnénk használni, hogy a ház valamely helységét feldobjuk, akkor nyugodtan válasszunk a függöny mellé, sötétítő függönyöket. A kettő remek kombináció együtt. Ha színes, vagy mintás sötétítő függönyt választunk, akkor figyeljünk arra, hogy a sima függöny legyen a klasszikus fehér színű, és ne legyen túldíszítve. A sötétítő függöny színvilága pedig lehet erőteljes színekből is.

hirdetes

 

drap sötétítő függöny

 

mintás sötétítő függöny

 

Színes és mintás függöny

 

Ha színes függönyt szeretnénk, arra figyeljünk, hogy ne erőteljes színeket válasszunk, hiszen a szobába érkező fény útját álljuk ezzel. A sima fehér függöny épp csak pár árnyalatot sötétít a szobán, míg a színesebb variánsok akár félhomályba is teríthetik a szobát. A függöny színeivel éppen ezért visszafogottabban bánjunk és válasszunk pasztell, halványabb színeket. Ha mintás függönyt szeretnénk, akkor remek ötlet a bútorok mintájával megegyező, hasonlító, vagy kiegészítő mintákat választanunk. Színárnyalatában is válasszunk pasztell színeket, de ha a minta csak kis részét foglalja el a függönynek, akkor nyugodtan lehet rajta erőteljesebb színhatás is.

hirdetes

 

fekete fehér mintás függöny

 

rózsaszín függöny

 

Gyerek függöny

 

A gyerekszoba minden dekorációs eleme a gyerekek kedvenc színeit, rajzfilm figuráit ábrázolja. A függöny se legyen kivétel. A gyerekszobába is akad számos aranyos gyerekfüggöny. A rajzfilm figurákkal és mindenféle aranyos mintákkal készült függöny sokkal jobban mutat egy igazi gyerekszobában, mint egy sima hagyományos függöny. A kínálat ezen a téren egyre nagyobb, válasszunk hát a gyerek szobába is oda való függönyt.

 

gyerek függöny

 

disney függöny

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők