notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Okosablak megtisztítja a levegőt a szmogtól

hirdetes

Ez az ablak megtisztítja a szmogtól a levegőt!

Már nem csak okostelefon vagy okosóra van, a legújabb fejlesztés szerint okosablak is! Ha te is szmogos helyen élsz, ennek az ablaknak nagy hasznát veheted majd! Megszűri a levegőt a káros anyagoktól!

Okosablak megtisztítja a levegőt a szmogtól

Ahogy haladunk a korral, a technológiai fejlődéssel, úgy képesek vagyunk kifejleszteni egyre több hasznos dolgot, kelléket, ami a mindennapjaink jobbá tételéhez hozzájárul valamilyen módon. Ilyen ez a legújabb találmány is… Az okostelefon, okosóra, okos TV után most itt az okosablak is, ami képes megszűrni a szmogot a levegőben! 

 

Az ázsiai kontinensen futótűzként terjedt el az új találmány híre, hiszen régóta küzdenek a levegőszennyezettség problémájával.

 

Kínában egy évtizede nagyon súlyos a légszennyezés, óriási ütemű az iparosodás, és a városiasodás, viszont ezt technológiailag még nem képesek követni, hiszen a  megnövekedett energiaigényt még mindig idejétmúlt szénerőművek elégítik ki. A nem egészen európai méretű ország lakossága bőven meghaladja az öreg kontinens népességének számát. Több tízmillió mélyszegénységből kiemelkedő ember régi, elavult autót vásárol, ami persze méginkább szennyezi a levegőt. A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy Kína már elérkezett a katasztrófa küszöbére.

hirdetes

 

hirdetes

Egy - még 2013-ban végzett  - kutatásban, amelyben 74 nagyváros halálozási adatait  vizsgáltálták, bebizonyosodott, hogy 33%-ban a légszennyezettség játszott nagy szerepet. A Nanjing Egyetem végezte a kutatást,  amelyben több, mint 3 millió elhunyt orvosi statisztikáját elemezték ki. 2013 óta a helyzet pedig csak romlott. A nagyobb városokban a várható élettartam 5 évvel lecsökkent... Kínában szinte jelenleg is folyamatosan sárga figyelmeztetés van a levegő nagymértékű szennyezettsége miatt.  

 

Erre reagálva állami támogatással a kínai tudósok és kutatók létrehoztak egy olyan forradalmi terméket, amely az ablakokba építve képes megszűrni a kinti levegőben található szennyeződéseket, pollent, szmogot és mindent, ami káros lehet az egészségünkre.

 

Lapozz a következő oldalra és tudj meg többet a szmogot megszűrő okosablakról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Lakásbemutatók Lakásfelújítás Színes ötletek Természet