notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Soha nem lehet tudni, hová sodor az élet, a következő nyáron hol fogunk nyaralni és fürdőzni – éppen ezért nem árt tisztában lenni, milyen partokat érdemes elkerülnünk, ha nem szeretnénk egy medúzacsípés, cápaharapás vagy dingó támadás áldozata lenne.

hirdetes

A világ 10 legveszélyesebb partja

Király Réka, GE.

Soha nem lehet tudni, hová sodor az élet, a következő nyáron hol fogunk nyaralni és fürdőzni – éppen ezért nem árt tisztában lenni, milyen partokat érdemes elkerülnünk, ha nem szeretnénk egy medúzacsípés, cápaharapás vagy dingó támadás áldozata lenne. Nézd meg, melyek a világ legveszélyesebb strandjai:

Soha nem lehet tudni, hová sodor az élet, a következő nyáron hol fogunk nyaralni és fürdőzni – éppen ezért nem árt tisztában lenni, milyen partokat érdemes elkerülnünk, ha nem szeretnénk egy medúzacsípés, cápaharapás vagy dingó támadás áldozata lenne.

1. Kilauea, Hawaii

 
A fekete homokos strand Hawaii egyik legnagyobb szigete, a Kilauea mellett található, ahol még ma is aktívan működnek a vulkánok. Az 1983 óta folyamatosan kitörő láva még ma is ömlik az óceánba. Még így is 103 cápatámadást regisztráltak 1982. Csodálatos hely, de érdemes inkább a partról szemlélődni!
 

2. Hanakapiai, Hawaii

 
Ezen a parton már egy tábla is figyelmeztet minket a veszélyre, illetve az áldozatok számát is mutatja. Így aki ezek után is itt szeretne fürdőzni óriási butaságot követ el. A probléma az áramlatokkal van: mivel nincs zátony, ami elválasztja a strandot az óceántól, nagyon erős sodrásnak vannak kitéve a fürdőzők. Így bármilyen jó úszó is valaki, ha egyszer elsodorja az áramlat, már nem tér vissza – vagy csak nagyon nagy szerencsével.

3. Gilgo Beach, Long Island, N. Y

 
Ez a strand első látásra nem tűnik félelmetesnek: nincsenek se cápák, se krokodilok, semmilyen szörnyek. Mégis, aki tudja, mi történt ezen a helyen, soha nem szeretne itt fürdőzni. A 2010, 2011-es évben ugyanis a rendőrség 10 holttestet talált ezen a helyen eltemetve. A nyomozók szerint ez egy sorozatgyilkos munkája lehetett, akit még azóta sem sikerült elkapniuk.

4. Rye Beach, Wallis Sands Állami Park, NH

 
Ez a New Hampshire-ben található strand 2012. július 19-én vált népszerűtlenné. A strandod dolgozók megpróbáltak eltávolítani egy óriási medúzát, sajnos kevés sikerrel: a kíváncsi medúza ugyanis megszökött és 150 embert csípett meg a parton. Haláleset nem történt, de a strand azóta is szinte üres.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás a Balaton parton? Ha ez az, amit keresel, körültekintően kell eljárnod. Egy lakás... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás