notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

farsangi maszk

hirdetes

A titokzatos farsangi maszkok

Józan Szilvia

A maszkok és álarcok hagyományosan az elrejtőzést szolgálják, de a farsangi időszakban a jelentése felerősödik és hazsnálata a beöltözés és jelmezbe öltözéssel párosul. A farsang lényege, hogy beöltözünk valaki, vagy valami másnak. A régi hagyományos farsangi bálok természetes kísérője volt az álarc és a maszkok ma már a Velencei karnevál az egyik legnagyobb esemény ahol megcsodálhatjuk az igazi beöltözést.

farsangi maszk

Farsangi maszk

 

Ha már nem öltesz valamilyen jelmezt, vagy egyszerűen csak szeretnéd felidézni a farsang szellemét, akkor a buliba vigyél magaddal egy farsangi maszkot. Létezik számos otthon elkészíthető változat is, de akár boltban is vásárolhatsz. A farsangi maszk lényege a titokzatosság. Egy szem körüli maszk is egészen megváltoztatja az összképet.

 

farsangi maszk

 

Szem körüli farsangi maszk

 

A farsangi maszkok gyakrabban használt verziója a szem körüli maszkok. Körülbelül a fél arcot eltakarja és két lyuk található rajta, amelyen keresztük kiláthat a viselője. Általában gumis madzaggal a fejre erősítik, hogy ne kelljen a kézzel tartani.

hirdetes

 

szem körüli farsangi maszk

 

fekete farsangi maszk

 

Arcot takaró farsangi maszk

 

Az arcot takaró maszk már nem része a farsangi buliknak hiszen viselése hosszútávon nem lehetséges. A aszkok szája zárt, ezért enni és inni sem lehetséges benne. A levegőt venni is nehezebb. Ma már szinte csak a nagyobb karneválokon láthatjuk, mint hagyományőrző viseletet.

hirdetes

 

arcot takaró farsangi maszk

 

egész arcos farsangi maszk

 

A tökéletes farsangi maszk

 

A tökéletes maszk azt a hatást kellti, mintha nem is lenne rajtad maszk, hanem a saját arcodat látnák. Ezt a hatást nagyon nehéz elérni, de van pár remek próbálkozás ebben az irányban is. Ilyenor a farsangi maszkot nem díszíti semmilyen csillogó, vagy flitteres, tollas, vagy rajzolt elem.

 

tökéletes farsangi maszk

 

ember alakú farsangi maszk

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes