notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

farsangi maszk

hirdetes

A titokzatos farsangi maszkok

Józan Szilvia

A maszkok és álarcok hagyományosan az elrejtőzést szolgálják, de a farsangi időszakban a jelentése felerősödik és hazsnálata a beöltözés és jelmezbe öltözéssel párosul. A farsang lényege, hogy beöltözünk valaki, vagy valami másnak. A régi hagyományos farsangi bálok természetes kísérője volt az álarc és a maszkok ma már a Velencei karnevál az egyik legnagyobb esemény ahol megcsodálhatjuk az igazi beöltözést.

farsangi maszk

Farsangi maszk

 

Ha már nem öltesz valamilyen jelmezt, vagy egyszerűen csak szeretnéd felidézni a farsang szellemét, akkor a buliba vigyél magaddal egy farsangi maszkot. Létezik számos otthon elkészíthető változat is, de akár boltban is vásárolhatsz. A farsangi maszk lényege a titokzatosság. Egy szem körüli maszk is egészen megváltoztatja az összképet.

 

farsangi maszk

 

Szem körüli farsangi maszk

 

A farsangi maszkok gyakrabban használt verziója a szem körüli maszkok. Körülbelül a fél arcot eltakarja és két lyuk található rajta, amelyen keresztük kiláthat a viselője. Általában gumis madzaggal a fejre erősítik, hogy ne kelljen a kézzel tartani.

hirdetes

 

szem körüli farsangi maszk

 

fekete farsangi maszk

 

Arcot takaró farsangi maszk

 

Az arcot takaró maszk már nem része a farsangi buliknak hiszen viselése hosszútávon nem lehetséges. A aszkok szája zárt, ezért enni és inni sem lehetséges benne. A levegőt venni is nehezebb. Ma már szinte csak a nagyobb karneválokon láthatjuk, mint hagyományőrző viseletet.

hirdetes

 

arcot takaró farsangi maszk

 

egész arcos farsangi maszk

 

A tökéletes farsangi maszk

 

A tökéletes maszk azt a hatást kellti, mintha nem is lenne rajtad maszk, hanem a saját arcodat látnák. Ezt a hatást nagyon nehéz elérni, de van pár remek próbálkozás ebben az irányban is. Ilyenor a farsangi maszkot nem díszíti semmilyen csillogó, vagy flitteres, tollas, vagy rajzolt elem.

 

tökéletes farsangi maszk

 

ember alakú farsangi maszk

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Tovább a lexikonra