notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Elmondjuk, miért az ősz a legjobb időpont teraszunk rendbetételére!

hirdetes

Miért a legjobb időpont teraszunk rendbetételére az ősz? Elmondjuk!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál, GE.

Az emberek többsége tavasszal kezd neki a teraszának rendbetételének, hogy nyáron már gond nélkül élvezhesse a teraszán eltöltött perceket. Azonban egy ilyen folyamat több időt, energiát és odafigyelést igényel, mint azt a legtöbben elsőre gondolják..

Miért érdemes ősszel rendbe rakni teraszunkat? Elmondjuk!

Egyre kevesebb a napsütések számaA tél közeledtével egyre kevesebb a napsütéses órák száma, napról-napra csökken a hőmérséklet. Ezzel arányosan egyre kevesebb időt töltünk a szabadban, beleértve kertünket is. Úgy érezzük, a szezon végeztével egyetlen dolgunk, és lehetőségünk a fagymentesítési feladatok ellátása. A többit majd jövőre.

Teraszépítés

Így van ez valahogyan a teraszépítéssel is. Az emberek többsége tavasszal kezd neki, hogy nyáron már gond nélkül élvezhesse a teraszán eltöltött nyugodt perceket. Azonban egy ilyen folyamat több időt, energiát és odafigyelést igényel, mint azt a legtöbben elsőre gondolják.

Megfelelő alapanyag

A folyamat a megfelelő alapanyag megtalálásával kezdődik. Egy laikusnál – már amennyiben tényleg a legjobb döntést kívánja meghozni – ez több napi információgyűjtéssel jár. Ha már megvan, miből szeretnénk elkészíteni burkolatot, felvesszük a kapcsolatot a gyártóval, vagy a forgalmazóval. Szakembereket kell keresnünk, akik professzionális munkájukkal biztosítják a terasz minőségét.

hirdetes

Amennyiben az nem adott, aljzatot kell készítenünk teraszburkolatunk alá. Ezek a feladatok már önmagukban is elég sok időt igényelnek, de mindezt még tovább nyújtja a teraszépítéssel foglalkozó cégek – a nyári szezonalitásból fakadó – túlterheltsége. Valószínűleg több megrendelő után kell sorban állnunk az alapanyagért, a munkaerőért.

hirdetes

Így mire valóban oda jutunk, hogy végre élvezhetnénk a vadonatúj terasz nyújtotta kikapcsolódást, már nem sok marad nyárból.

Ősszel egyszerűbb…

Ősszel azonban minden egyszerűbbé válik. Mivel nagyon kevesen készíttetik el teraszukat ilyenkor, nincs sorban állás, kapkodás. Főként a kora őszi hónapok alkalmasak erre a feladatra, hiszen ilyenkor még jó az idő, semmi nem zavarja a munkákat.

Persze jogos a felvetés, hogy mi értelme van ősszel teraszt építeni? A tél úgyis rajtahagyja a nyomát, tavasszal pedig már újíthatjuk is fel – már, ha nem szedjük fel a deszkákat, és tároljuk őket fedett helyen tavaszig… A felvetés sok esetben valós problémát tükröz: a legtöbb faburkolat valóban nem viseli túl jól a téli hónapok megpróbáltatásait.  Szerencsére vannak olyan fafajok, amik gond nélkül veszik az akadályokat. Melyik fafajtáról beszélek? A következő oldalon minden kérdésedre választ kaphatsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Üzleti vacsora Budapest

Üzleti vacsorahelyszínt keres Budapesten? A helyszínválasztás rendkívül fontos, hiszen nagyon... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Kert Terasz