notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elmondjuk, miért az ősz a legjobb időpont teraszunk rendbetételére!

hirdetes

Miért a legjobb időpont teraszunk rendbetételére az ősz? Elmondjuk!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

Az emberek többsége tavasszal kezd neki a teraszának rendbetételének, hogy nyáron már gond nélkül élvezhesse a teraszán eltöltött perceket. Azonban egy ilyen folyamat több időt, energiát és odafigyelést igényel, mint azt a legtöbben elsőre gondolják..

Miért érdemes ősszel rendbe rakni teraszunkat? Elmondjuk!

A tél közeledtével egyre kevesebb a napsütéses órák száma, napról-napra csökken a hőmérséklet. Ezzel arányosan egyre kevesebb időt töltünk a szabadban, beleértve kertünket is. Úgy érezzük, a szezon végeztével egyetlen dolgunk, és lehetőségünk a fagymentesítési feladatok ellátása. A többit majd jövőre.

Így van ez valahogyan a teraszépítéssel is. Az emberek többsége tavasszal kezd neki, hogy nyáron már gond nélkül élvezhesse a teraszán eltöltött nyugodt perceket. Azonban egy ilyen folyamat több időt, energiát és odafigyelést igényel, mint azt a legtöbben elsőre gondolják.

A következő oldalon folytatom!

Miért érdemes ősszel rendbe rakni teraszunkat? Elmondjuk!

A folyamat a megfelelő alapanyag megtalálásával kezdődik. Egy laikusnál – már amennyiben tényleg a legjobb döntést kívánja meghozni – ez több napi információgyűjtéssel jár. Ha már megvan, miből szeretnénk elkészíteni burkolatot, felvesszük a kapcsolatot a gyártóval, vagy a forgalmazóval. Szakembereket kell keresnünk, akik professzionális munkájukkal biztosítják a terasz minőségét. Amennyiben az nem adott, aljzatot kell készítenünk teraszburkolatunk alá. Ezek a feladatok már önmagukban is elég sok időt igényelnek, de mindezt még tovább nyújtja a teraszépítéssel foglalkozó cégek – a nyári szezonalitásból fakadó – túlterheltsége. Valószínűleg több megrendelő után kell sorban állnunk az alapanyagért, a munkaerőért.

Így mire valóban oda jutunk, hogy végre élvezhetnénk a vadonatúj terasz nyújtotta kikapcsolódást, már nem sok marad nyárból.

Ősszel azonban minden egyszerűbbé válik. Mivel nagyon kevesen készíttetik el teraszukat ilyenkor, nincs sorban állás, kapkodás. Főként a kora őszi hónapok alkalmasak erre a feladatra, hiszen ilyenkor még jó az idő, semmi nem zavarja a munkákat.

Persze jogos a felvetés, hogy mi értelme van ősszel teraszt építeni? A tél úgyis rajtahagyja a nyomát, tavasszal pedig már újíthatjuk is fel – már, ha nem szedjük fel a deszkákat, és tároljuk őket fedett helyen tavaszig… A felvetés sok esetben valós problémát tükröz: a legtöbb faburkolat valóban nem viseli túl jól a téli hónapok megpróbáltatásait.  Szerencsére vannak olyan fafajok, amik gond nélkül veszik az akadályokat. Melyik fafajtáról beszélek? A következő oldalon minden kérdésedre választ kaphatsz!

hirdetes
Miért érdemes ősszel rendbe rakni teraszunkat? Elmondjuk!

Hadd ismertesselek meg téged az akácfa tulajdonságaival. Nem csak hogy gyönyörű, és hungarikum, de ezek mellett számos olyan pozitív tulajdonsággal és előnnyel rendelkezik a többi fafajtával szemben, mint például az ellenálló képessége. Hisz ez számunkra az egyik legfontosabb szempont, ha teraszburkolatot szeretnénk. Fontos, hogy tartós legyen, hisz ki kell, hogy bírja az környezeti viszontagságokat: a hőmérséklet ingadozásait, a csapadékváltozást, az erős napsütést. Főleg a mostanában, amikor meglehetősen szélsőséges az időjárás. Ezt csak tetézi, hogy az ősz igencsak napsütésesnek ígérkezik, ami köztudottan nagy befolyással van a fa állapotára. Szerencsére az akácfánál ez nem olyan jelentős. Ráadásul a gombáktól, rovaroktól sem kell tartanunk: az akácfa olyan természetes védővegyületeket tartalmaz, amik teljes védelmet biztosítanak ellenük!

Szóval akkor mennyi ideig is képes időtálló, tartós és szép maradni az akácfa? Most kapaszkodj meg! Kültéri teraszburkolatként nem egy-két évet, nem is egy évtizedet, de 30-40 évet is kibír! Számos olyan is építmény található, ahol több száz éven keresztül is kitartott ez a csodás faanyag. Persze ehhez megfelelő körülmények is kellettek, de ez azért biztató, nem igaz? A következő oldalon további érdekes tudnivalókat találhatsz!

hirdetes
Miért érdemes ősszel rendbe rakni teraszunkat? Elmondjuk!

Hogy pontos adatokat tudjak neked mondani, itt van az akácfa tartóssága, években mérve, különböző viszonyok között:

  • szabadban talajjal érintkezve: 25-40 év
  • szabadban talajjal nem érintkezve: 80-100 év
  • épületben száraz helyen és víz alatt: 500 év felett

Azért az az 500 év szépen hangzik. Több generáció is élvezheti az akácfa szépségét, ha a választásod erre a fafajtára esik kültéri burkolatod kiválasztásakor. Az akác, tulajdonságának köszönhetően, az időjárás viszontagságaival szemben rendkívül ellenálló, kültéri alkalmazásra a legalkalmasabb európai fafaj.

Bár az akác felhasználása aránylag magas Magyarországon, hiszen nálunk található Európa akácerdeinek kb. a fele, igazán minőségi termékeket sajnos csak kevés cég tud létrehozni. Ha úgy döntesz, hogy az akácfa mellett teszed le a voksod, szerencsére nem kell aggódnod a professzionális gyártó, és kivitelező megtalálása miatt sem!  Ez a Robinia Group Kft., akik kizárólag fehér akáccal foglalkoznak. Főként fa kültéri burkolatok építésével, de bármit megalkotnak neked, amit megálmodsz otthonodba. Foglalkoznak teraszburkolatokkal, homlokzatburkolatokkal, kertberendezéssel, park- és utcabútorokkal, a növény- és állattartás kellékeivel, oszlopok építésével, játszótéri eszközökkel és sok egyéb mással. Bármit is szeretnénk megalkotni akácfából, ők megvalósítják azt. Bátran merem ajánlani őket, nézd meg eddigi munkáikat: például a Mons-i Kongresszusi központ épületét ide kattintva: Kongresszusi központ akác burkolata

Én nagyon büszke vagyok rá, hogy ez mind magyar termék - és biztos vagyok benne, hogy téged is le fog nyűgözni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Tiszta terek takarítása

Ha tiszta terek takarítására van szükséged, alaposan nézz utána a felhasználandó anyagoknak... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Kert Terasz