notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy ősi kínai mondás azt mondja, hogy „egy jó házhely kiválasztása olyan, mint megismerkedni egy jó tanácsadóval”. Egy jó házhely segíti az ott élők harmónikus fejlődését és gyarapodását, erősíti az emberi harmóniát, és nagy bőséget biztosít számukra.

hirdetes

A külső környezet, és hatása életünkre

Egy ősi kínai mondás azt mondja, hogy „egy jó házhely kiválasztása olyan, mint megismerkedni egy jó tanácsadóval”. Egy jó házhely segíti az ott élők harmónikus fejlődését és gyarapodását, erősíti az emberi harmóniát, és nagy bőséget biztosít számukra.

Egy ősi kínai mondás azt mondja, hogy „egy jó házhely kiválasztása olyan, mint megismerkedni egy jó tanácsadóval”. Egy jó házhely segíti az ott élők harmónikus fejlődését és gyarapodását, erősíti az emberi harmóniát, és nagy bőséget biztosít számukra.

A következő tanácsok hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnének telket vásárolni, vagy már van egy házuk, lakásuk és szeretnének javítani környezetükön, és ezálltal befolyásolni mindennapi életüket.Egészségünkre károsító hatással lehet, ha házunk – lakásunk közelében nagyfeszültségű transzformátor-állomások vannak elhelyezve. Ezek legalább 150 méteres távolságban legyenek házunktól.
A mobiltelefon és televíziós átjátszó illetve reláállomásokat is kerüljük.
Az ideális távolság minimum 3 km, vagy több.

A földterület kiválasztásánál meg kell, hogy vizsgáljuk a talaj minőségét. A jó telek talaja termékeny, nedves, arról árulkodik, hogy a csi, azaz életenergia bőségesen jelen van. Vagyis az ott lakók életére pozitív hatást fog kifejteni.

Vizsgáljuk a földterület alakját és a tájat, vajon harmóniában állnak–e egymással?


Nézzük meg, hogy van –e valamilyen veszélye vulkanikus törésvonalaknak, és nagy erejű födalatti vizektől eredő geopátiás feszültségvonalaknak, melyek nagymértékben befolyásolják egészségünket, különösen ha a hálószobánkon vonul keresztül, és netán ágyunk ennek vonalán van elhelyezve.

Jól választottunk teleket, ha az, nyugodt, mozgó vízfelületre néz, pl. Tóra, nyugodt tenger öbölre, lassan csordogáló patakra, vagy folyóra, nagyobb mesterséges tóra, vagy szökőkútra.
A telek pozicionálásánál jó szempont, ha egy lankás zöld domb, vagy enyhén lejtős hegyoldal áll a telek háta mögöt. Ezt a feng shui úgy hívja, hogy teknős, mely védelmet nyúlt az ott lakóknak.

hirdetes
Jó ha a telek magasabb helyen áll, de ne a hegy vagy domb tetején ahol állandóan szél éri.
Dombos területeken leginkább a dombkiszögellések alkalmasak egy ház felépítésére.
Kerüljük az olyan helyeket ahol hegyes dombok, és magas sziklák vannak.
Egy domb vagy szikla oldalán álló telek ugyancsak nem kedvező. Ezeknek nincsen szilárd hátterük. Az ott lakók nem kapnak támogatást, nem találnak tanácsadókat életükben. Tapasztalat szerint nem jutnak ötről a hatra, nehéz a munkában való előrejutás, elhelyezkedés.

Zsák utca végében nem a legjobb hely ház építésére.

Az ott élők állandóan rettegnek, hogy a járművek valamiért nem tudnak megállni, és belerohannak a házba.
Kínában gyakorta építenek 5 méter magas falakat, hogy ezzel is védjék házaikat az ártalmas, a járművek okozta támadó energiáktól. Kevésbé költséges megoldás, ha vastag lugast, vagy szapora kúszónövényt ültetünk, pl: repkényt, vagy borostyánt.
Az ártéri területek ugyancsak nem kedvezőek.


Lecsapolt mocsarak, ingoványok földje sem alkalmas a letelepedésre.A földnek nincsen szilárd alapja, ezért az épületek könnyen megrepedhetnek, és a vegetáció mérgező energiái fokozatosan felszállnak, és megbetegítik az ott lakókat.


Temetők közelében nem ajánlott lakni. Előfordulhat, hogy kóbor szellemek látogatnak meg bennünket, amik jin energiát hordoznak mely föld elemű, azaz álló energia. Ezért nem alkalmasak a jang jelegű, azaz élő emberek életkörülményeihez.


Templomok, mecsetek, székesegyházak, és egyéb imahelyek nyomasztóan hatnak az ott élőkre mivel ugyancsak jin energiát hordoznak magukban.

hirdetes


Csatahelyek, háborús események helyszínei negatív energiát képviselnek.
Egy börtön, rendőrség vagy kórház jin energiát hordoz magában.
Szomorúságot és negatív energiát áraszt.


Ezzel kapcsolatosan megosztom Önökkel egyik személyes tanácsadói tapasztalatomat.


Egyik ügyfelemnek egy forgalmas főútvonal mentén volt gyermekruha üzlete, mely előtt még kényelmes parkolási lehetőség is volt a vásárlók részére. Első pillantásra nagyon jó helynek tűnt, viszont ennek ellenére az üzletmenet nem volt a legjobb. Így hamarosan el kellett költöznie onnan. Sajnálatos módon közvetlenül vele szemben a helyi rendőrség épülete helyezkedett el. A rendőrségi épület nem csak őrá, hanem az addig ott megfordult összes üzlet tulajdonosra kifejtette negatív hatását. Nem ő volt az első, és nem az utólsó, aki megfordult abban az üzlethelyiségben. Láthatjuk, hogy nem csak mindennapi életünkre, de üzletmenetünkre is hatással van környezetünk.


Tehát ha építkezünk, vagy új lakást keresünk, mert le szeretnénk telepedni, vegyük figyelembe ezeket a fontos szempontokat saját egészségünk, valamint jólétünk, és emberi harmóniánk érdekében. Higyjék el érdemes!

 

Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Tovább a lexikonra